Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen: “Dat maakt het wel mooier om toch te winnen”

Michael van Gerwen Rob Cross Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft andermaal de Premier League Darts gewonnen. In de O2 Arena was hij voor het vierde jaar op rij de beste en in totaal de vijfde keer. Al overleefde Van Gerwen twee jaar geleden een karrenvracht aan matchdarts tegen Peter Wright in de finale, toch gaf hij na afloop op de persconferentie aan dat dit de zwaarste titel van de vijf was.

Moest er hard voor werken

“Dit was voor mij een moeilijke Premier League. De vorm was niet honderd procent en ik moest hard werken. Dat maakt het wel mooier om toch te winnen.” Op de vraag of de tegenstanders misschien angst hebben voor MvG, kan de Nederlander alleen maar lachen. “Dat zou mooi zijn. Want als ze me nu al niet kunnen verslaan… Ik gooi 96 gemiddeld in de halve finale, slechter dan dit ga ik echt niet spelen.” In de finale tegen Rob Cross wist hij dat op te schroeven naar 103,36.

Druk op Cross

In de finale liep Van Gerwen snel weg naar 5-1, voor Cross drie pijlen kreeg om 5-5 te maken. Die darts kwamen niet eens in de buurt van de dubbel en vervolgens vloog Van Gerwen weg. “Darts is soms een raar spel. Wanneer er geen druk is wordt er heel anders gespeeld dan met druk. Het kan alle kanten uitvliegen en daarom is het ook zo leuk om naar te kijken. Gelukkig speelde ik een stuk beter dan in de halve finale en ik maakte me ook niet heel druk toen Cross terugkwam tot 5-4. Er kwam druk op te staan en hij miste. Dat deed hij vorige week tegen James Wade om de eerste plaats in de reguliere competitie te pakken en ook twee keer eerder dit seizoen tegen mij. Ik had dan ook het geloof dat ik een nieuwe kans zou krijgen en die kreeg ik ook.”

Delen:

Meer over Premier League Darts