Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen: “De druk ligt nu op mijn schouders, daar kan ik mee omgaan”

Michael van Gerwen Phil Taylor Premier League Ahoy

De World Matchplay Darts 2018 staat voor de deur en Michael van Gerwen begint opnieuw als topfavoriet aan een televisietoernooi. Toch is hij niet de titelverdediger, want Phil Taylor hield hem twaalf maanden geleden van de hoofdprijs af. The Power stopte en zijn naam werd aan de trofee verbonden. Een blik op het verleden heeft Mighty Mike niet.

Stilstaan is geen optie voor MvG

“Uiteraard heeft Taylor het goed gedaan in het verleden, maar tijden zijn nu veranderd. Phil is met pensioen en ik kan me niet bezig houden met spelers uit het verleden. Ik moet met de tegenstanders van dit moment bezig zijn. Stilstaan is geen optie of denken aan het hoe het vroeger ging. Ik moet vooruit en proberen om dit toernooi te winnen. Ik heb de druk op mijn schouders van de beste speler, dat is nu al een aantal jaar zo. Ik weet hoe ik daarmee om moet gaan.”

Derde keer winnen is heel speciaal

In 2015 en 2016 pakte Van Gerwen de titel in Blackpool. “Dit is één van de grootste toernooien van het jaar. De zaal is fenomenaal en het publiek is altijd groot. Ik zal mijn klus weer moeten klaren en vooral geen fouten maken. Het format ligt mij in ieder geval erg goed. Een prijs winnen is altijd mooi, maar de World Matchplay voor de derde keer winnen is heel speciaal.” De enige speler die de beker vaker dan twee keer de lucht in mocht houden is Taylor, Mighty Mike en Rod Harrington zijn de andere spelers die vaker dan één keer wisten te winnen in de Winter Gardens.

Zaak om geen fouten te winnen

Om de titel te pakken zal hij eerst moeten winnen van Jeffrey de Zwaan, van wie Van Gerwen verloor op de UK Open. “Ik weet dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden, toch is de UK Open een heel ander toernooi. Het is zaak om geen fouten te maken. Misschien is De Zwaan toch wat zenuwachtig omdat hij voor het eerst in Blackpool staat en ik ben ervan overtuigd dat ik ga winnen.”

Delen:

Meer over World Matchplay