Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen declasseert Cross opnieuw voor heroveren koppositie

Michael van Gerwen Rob Cross Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft voor de tweede keer dit jaar niets heel gelaten van Rob Cross in de Premier League Darts. Eerder dit seizoen werd het bijna 7-0 en had de Engelsman het geluk nog twee legs te kunnen pakken. Nu kwam hij 0-2 voor, om acht legs op rij aan zijn broek te krijgen. Zo is MvG weer koploper.

Vroege achterstand

In de eerste legs begon Van Gerwen nog stroef. Hij was in zijn eigen leg eigenlijk ‘te goed’ vanaf 125. Hij gooide namelijk twee keer bulls-eye en zo kon Cross breken met een 80-finish. De Engelsman miste één dart op tops voor de 125-finish en werd gelijk teruggebroken. Met een 15-darter was het gelijk, gevolgd door de 75-finish van Van Gerwen.

Acht op een rij

Vanaf dat moment was Mighty Mike de baas op het podium en werd het klassenverschil steeds groter. Een 180’er en een 90-finish voor de dubbele break werd gevolgd door een solide 14-darter. Ook in de negende leg brak Van Gerwen met een 12-darter, om het af te maken met een 13-darter. In de laatste tweeënhalve leg gooide Cross geen enkele score van 100 of meer en werd zo compleet gedeclasseerd. De gemiddeldes lagen ook ver uit elkaar: 107,87 om 94,49. Van Gerwen neemt door de zege de koppositie weer over, al blijft Cross wel op één punt volgen.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts