Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen dendert naar finale door veegpartij tegen Cross

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de finale van de Premier League Darts 2018 bereikt. Het is voor het zesde jaar op rij dat Mighty Mike de eindstrijd weet te bereiken, de laatste twee edities wist hij ook te winnen. Rob Cross werd volslagen kansloos gelaten in de halve finale: 10-6.

Heel snel het verschil

In een gigantisch tempo ging Van Gerwen van start. Twee 180’ers en een 84-finish was goed voor de openingsleg, om ook een scherpe derde leg af te werken. De druk op Cross werd steeds groter en ondanks een 180’er kon hij de vierde leg niet houden. Van Gerwen brak met een 68-finish en knalde er een 11-darter uit om er al 4-1 van te maken. Cross had zijn eigen leg opnieuw niet in vijf beurten weggewerkt en kreeg alweer een 180’er en een 13-darter om zijn oren voor 5-1.

Gat in gemiddelde heel groot

Van Gerwen was al halverwege, maar liet een eerste slippertje noteren. De Nederlander miste twee pijlen vanaf 60 en kreeg vanaf 80 een eerste rebreak om zijn oren. Het was een sporadische opleving van de wereldkampioen. De achtste leg kreeg hij namelijk niet eens uit in zes beurten en in de negende leg gooide Van Gerwen alweer een 180’er. De volgende 11-darter met een 96-finish was het 7-2 en het gemiddelde van Mighty Mike zat rond de 108 per beurt. Cross bleef daar ruim tien punten bij achter.

Grote brul na 128-finish

Hij kon wel twee legs dichterbij komen doordat de Nederlander de turbo er even afhaalde. De versnelling was er net zo snel weer door scorend na negen pijlen alweer op 53 te staan. Twee pijlen op de dubbel vielen niet, alleen Cross strafte het niet vanaf 78. Daardoor was het 8-4 via dubbel-5 en liet Van Gerwen niet meer los. Cross counterde een 180’er, om gelijk een dreun te krijgen door een 128-finish van Mighty Mike. Met 9-4 was de partij beslist en was het wachten op het eindschot. Cross kon dat nog uitstellen door een bulls-eye 118-finish. De negende 180’er van MvG en een 70-finish besliste het alsnog.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts