Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen dendert ook in Berlijn genadeloos over Gurney heen

Michael van Gerwen Premier League Darts Dublin 2018

Michael van Gerwen heeft in de Premier League Darts 2018 alweer een zinderende partij afgeleverd. In het Duitse Berlijn maakte hij een paar kleine slippertjes waardoor Daryl Gurney af en toe nog het idee kreeg dat hij meedeed aan de partij. De Noord-Ier ging er uiteindelijk toch kansloos vanaf met 7-2, Mighty Mike sloot af met 103,42 per beurt.

Hoogste versnelling, slippertjes en gemiste kansen

Van Gerwen begon net zoals de afgelopen weken in de hoogste versnelling. De break was dan ook gelijk binnen voor 2-0 en de derde leg leek ook geen enkel probleem. Na negen pijlen stond hij al op 85, om daarna er een potje van te maken op de dubbels. Gurney profiteerde vanaf 68, om gelijk weer een 180’er en een 106-finish onder zijn oren te krijgen. Dubbel-16 voor de 111-finish vloog er vervolgens niet in, waardoor Gurney opnieuw de kans kreeg. Nu sloeg de Noord-Ier niet toe vanaf 77 en was het alweer 4-1.

Geen enkele genade

Superchin had het ritme inmiddels wel te pakken en opende zijn eigen leg met een maximale score. Toch stond hij alweer vreselijk onder druk. Van Gerwen deed namelijk hetzelfde en zo moest Gurney gaan voor bulls-eye. Die viel niet voor de 127-finish en met een 11-darter was er alweer sprake van een break. De Nederlander zette zijn eigen leg weg op 170, om het rode stipje net niet te vinden. Dubbel-8 was daarna wel raak, om een leg de turbo er even af te halen. Gurney kreeg zes beurten de tijd om zijn eigen leg te houden, in de negende leg maakte Van Gerwen de klus af. Bulls-eye viel opnieuw niet voor 170, dubbel-8 wel.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts