Connect with us

European Tour

Van Gerwen direct eraf in Praag; Oranje trio boekt wel succes

Michael van Gerwen UK Open Darts 2019

Michael van Gerwen is dit seizoen voor de tweede keer op de European Tour gevloerd door Keegan Brown. Op de allereerste Czech Darts Masters in het Tsjechische Praag verloor hij met 6-5. Danny Noppert, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena wisten de derde ronde wel te bereiken.

Mighty Mike kan geen turbo vinden

De afgelopen weken vierde Van Gerwen in de spaarzame lege weken van de dartskalender vakantie. De scherpte was er nog niet in Praag, waar Keegan Brown van profiteerde. Eerder dit seizoen won Brown door foutloos te zijn op de dubbels, ditmaal profiteerde hij van een slordige Van Gerwen. De Nederlander kwam op 4-2 en miste in de achtste leg drie pijlen voor 5-3. Zo brak Brown met een 115-finish en kwam op 4-5. In de slotleg leek Van Gerwen het te laten lopen, want door scores van 95, 58, 45 en 98 zette hij geen druk op de jonge Engelsman.

Drie Nederlandse zeges

Brown speelt nu tegen Danny Noppert. De Fries wist tegen Darren Webster ook een achterstand weg te werken. Met finishes van 78, 81 en 116 won hij de laatste drie legs op rij voor de 6-4-zege. Jermaine Wattimena wist overtuigend te winnen van Jonny Clayton met 6-2, waar de Welshman meewerkte door liefst tien pijlen op de dubbels te missen. Wattimena speelt in de derde ronde tegen Daryl Gurney. Ron Meulenkamp wist tegen Steve Beaton een snelle 4-1-voorsprong op te bouwen en gaf dat niet meer uit handen. Hij kwam met een 14-darter op matchpoint en na twee gemiste pijlen voor de gelijkmaker van Beaton was het op dubbel-10 gedaan: 6-4. Zo blijft Meulenkamp in de race voor de World Matchplay, hij heeft daarvoor wel een finaleplaats nodig dit weekend.

European Tour Praag: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour