Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen: “Dit past in het jaar van Barney, sukkelen met alles”

De uitschakeling van Raymond van Barneveld heeft verstrekkende gevolgen (lees hier alle scenario’s) en dat was dan ook reden tot een stevig gesprek tussen Jacques Nieuwlaat, Jan Dekker, Michael van Gerwen en Koert Westerman. De conclusie is dat ze het somber inzien voor het laatste jaar van Barney, zo bespreken ze in Darts Inside.

Voor de status van Barney is hij door het ijs gezakt

De nederlaag tegen Darius Labanauskas kwam deels als een verrassing. Nieuwlaat: “Ik vond hem qua spel eigenlijk nog tegenvallen, want je zag dat hij iedere keer als het spannend werd minder ging spelen.” Dekker: “Van Barneveld zat er al snel mentaal doorheen.” Dat onderstreepte Van Gerwen. “Deze partij past in het jaar van Raymond. Hij is met alles aan het sukkelen. Hier valt alles op zijn plek ten aanzien dat alles fout gaat. Hij is door het ijs gezakt voor de status van Raymond van Barneveld.”

Een maand naar Spanje?

Duidelijk is dat Barney andere keuzes had moeten maken, ook afgelopen maand. Nieuwlaat: “Hij had een maand geleden naar Spanje kunnen gaan en daar een maand kunnen gaan trainen. Ik heb tegen hem gezegd: ‘Bel Peter Wright en ga samen trainen’. Maar hij heeft ervoor gekozen om in Nederland te blijven en alle omgevingsdingen mee te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat het goed had kunnen komen dit WK als de focus er was. Alleen hij had nooit in deze positie mogen komen dat het zo mis kon gaan. Er is het afgelopen jaar niet goed gekozen in zijn toernooischema. Hij heeft te weinig gespeeld.” Dat beeld erkent Dekker: “Toernooien spelen is zo belangrijk. Als ik een tijd slecht gooi, dan ga ik gewoon voor de lol een toernooi spelen. Soms moet je een stap terug doen om er weer twee vooruit te zetten.”

Twee opties over

In de visie van Nieuwlaat heeft Barney nu nog twee keuzes: “Hij zal niet stoppen. Dan gaat hij de Premier League en World Series spelen, maar dan gaat hij het WK mislopen. Of hij gaat de invitatietoernooien afzeggen en nog een keer alles op alles zetten om de grote tv-toernooien en het WK te halen.” Van Gerwen: “Ik zou zelf nog één keer alles op alles zetten, dat heb ik de afgelopen drie jaar ook tegen Raymond gezegd. Volle bak er voor gaan, maar dat wil hij niet meer. Die batterij is eruit gehaald en gaat er niet meer in.”

Bekijk het volledige gesprek over Raymond van Barneveld

Delen:

Meer over World Darts Championship