Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen: “Dit was saai, maar ik kijk uit naar Anderson”

Michael van Gerwen kijkt ontzettend uit naar de titanenstrijd met Gary Anderson in de halve finale van het PDC World Darts Championship 2019. De wedstrijd in de kwartfinale tegen Ryan Joyce bleek een formaliteit, die Mighty Mike afrondde met 5-1.

Het was aanharken

“Ik begon goed en kwam 2-0 voor”, beschouwde Van Gerwen bij RTL7Darts. “Ook de derde set start ik nog goed, maar vanaf daar speel ik gewoon slecht. Het mag niet gebeuren, maar het was echt aanharken behalve twee goede legs in de vierde set toen het echt moest.”

Blij met een leg

Uitgedaagd door Joyce werd Van Gerwen ook geen moment. “Ik vond het saai om tegen hem te spelen, ik kijk ook meer uit naar de pot tegen Gary Anderson. Joyce speelde heel timide. Daarnaast kwam hij in de pauze naar me toe om te zeggen ‘dat hij blij was dat hij een leg had gewonnen’. Dan denk ik verman je en ga lekker gooien.”

Niets speciaals laten zien

Nu wacht in de halve finale Gary Anderson, die zaterdagmiddag indruk maakte tegen Dave Chisnall. “Hij speelde in die wedstrijd goed, maar andere partijen heeft hij niets speciaals laten zien. Zijn gemiddelde lag in al die wedstrijden lager dan dat ik vandaag laat zien. Ik heb er zin in.”

Delen:

Meer over World Darts Championship