Connect with us

Laatste Nieuws

Van Gerwen: “Dit zijn mijn twee doelen voor de rest van 2019”

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Leeds

Michael van Gerwen is als wereldkampioen en kersvers Premier League-winnaar nog altijd met afstand de nummer één van de wereld. Toch heeft hij niet alles gewonnen en heeft dan ook nog doelen voor de rest van 2019. Onder meer het tv-toernooi winnen waar zijn naam nog altijd niet op de erelijst staat.

Wattimena verdient het

Het eerstvolgende toernooi voor Van Gerwen is de World Cup of Darts. De afgelopen jaren won hij het landentoernooi met Raymond van Barneveld, ditmaal speelt hij met Jermaine Wattimena. “Met alle respect voor Raymond, maar ik denk dat Jermaine zijn plaats verdiend. Tegelijkertijd zou ik als in Raymond’s schoenen zou staan ook verbaggerd zijn.” Wattimena heeft Barney ingehaald op de wereldranglijst en zodoende zijn plaats afgedwongen. “Het wordt een interessante World Cup, want er zijn veel spelers in vorm en ook veel spelers juist uit vorm. Met het korte format zijn er veel verrassingen mogelijk.”

Twee grote doelen in 2019

Na het winnen van de Premier League heeft Van Gerwen nu twee grote doelen voor de rest van 2019. “Ik wil de World Matchplay winnen, want de afgelopen twee jaar heb ik verschrikkelijk slecht gepresteerd in Blackpool.” In 2017 verloor hij van Phil Taylor en vorig jaar was Jeffrey de Zwaan al in de eerste ronde te sterk. “Daarna wil ik de Champions League of Darts winnen, want dat is het enige tv-toernooi dat ik nog nooit heb gewonnen.” De eerste drie edities gingen naar Taylor, Mensur Suljovic en Gary Anderson, alleen het eerste jaar stond MvG in de finale. “Ik weet dat het zwaar wordt om allebei de toernooien te winnen, maar ik ben klaar voor de uitdaging.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws