Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen doet Gurney telkens op de juiste momenten pijn

Michael van Gerwen World Grand Prix halve finale 2018 Darts

Michael van Gerwen gaat zaterdag strijden om zijn vierde titel op de World Grand Prix. De nummer één van de wereld versloeg in de halve eindstrijd titelverdediger Daryl Gurney met 4-1 in sets, door vooral telkens op de juiste momenten toe te slaan. In de finale wacht Peter Wright.

Gelijk de druk er vol opgezet

Van Gerwen opende de partij tegen Gurney al direct erg sterk en was net zoals de afgelopen dagen met name op de openingsdubbel gelijk uitstekend. Het werd dan ook 2-0, voor Gurney met een 180’er terug wist te breken. In de vierde leg opende Mighty Mike toch weer met een 160-score en won de leg met een 11-darter. De tweede en derde set liepen naar een vijfde leg en opnieuw wist Van Gerwen het verschil te maken aan het begin van de leg. Waar Gurney drie missers noteerde, knalde Mighty Mike er een 160-score in voor 2-0. De vijfde leg van de derde set begon hij zelf, om weer af te trappen met een 160-score.

Korte opleving Gurney snel afgeslagen

Even leek er daarop sprake van verslapping bij de Nederlander. Gurney kwam op 0-1, gevolgd door een sterke 90-finish voor de break. Van Gerwen was direct weer bij de les, alleen kon hij niets doen tegen de 15-darter van de Noord-Ier voor setwinst (1-3). De vijfde set ging daarop in evenwicht, tot een 115-finish van de nummer één van de wereld. Waar Gurney met zijn derde dart tops vond om te openen, stapte Van Gerwen weer in met een 100-score. Hij liep scorend weg en pakte de zege via dubbel-9. Met een gemiddelde van 97,06 per beurt was Van Gerwen opnieuw indrukwekkend.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Grand Prix