Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen doet zichzelf de das om in spannende strijd met Anderson

Michael van Gerwen is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Het titanengevecht met Gary Anderson was niet groots, maar vooral spannend. In de eerste acht legs had Van Gerwen weg kunnen lopen door een trage start van Anderson. Dat liet hij na, waardoor het naar 5-5 liep. Daarna was de Schot de betere en was het wachten op een break. Die kwam er uiteindelijk in leg zestien en was het Anderson die een rij aan kansen liet liggen. Zo kwam Van Gerwen terug naar 11-11, om de break zo weer weg te geven door vijf pijlen in zijn eigen leg te missen (11-13). Dat bleek de beslissing (12-16). In de finale staat Anderson tegenover Gerwyn Price.

Matige start breekt Anderson niet op

In de eerste legs was Anderson nog wat slordig op de triples en dat gaf Van Gerwen gelijk de kans om een break voorsprong te pakken. De break was binnen met een 12-darter. Dubbel-18 zorgde voor 3-1, waarop Anderson zich herpakte met een 113-finish. Het werd uit de onderbreking wel 4-2, gevolgd door een cruciale derde dart van de Schot. Hij redde zijn eigen leg op dubbel-4 en kon daarna terugbreken door missers op de dubbels van MvG: 4-4. De triplemachine van Anderson begon te lopen met twee 180’ers in evenveel legs. Van Gerwen stopte hem echter wel af door een 88-finish voor 5-5.

De ommekeer wordt omgezet in een break

In de derde sessie was Anderson de bovenliggende partij, alleen nu was hij degene die de kansen niet benutte. Twee keer kon hij breken, maar wist Van Gerwen met een 97-finish voor 7-7 te zorgen. De vijftiende leg had Mighty Mike vervolgens af kunnen snoepen, om bulls-eye te missen voor de 130-finish. Anderson kwam zo op 7-8 vanaf 112. De derde keer dat Anderson op rij de kans kreeg op een break sloeg hij wel toe. De Schot maakte er 7-10 van en miste vervolgens in twee legs een pijl om een dubbele break te pakken. Zo kon Van Gerwen toch in de partij blijven hangen met 9-11.

Vijf missers blijken de beslissing

De turbo van Mighty Mike ging daarop aan. Met een 100-finish werd een 11-darter genoteerd, om zijn eigen leg in twaalf pijlen weg te raffelen door een 124-finish. Die rebreak gaf Van Gerwen toch net zo makkelijk weer uit handen. Hij miste namelijk vijf pijlen voor de gelijkmaker en zo kreeg Anderson de 11-13-voorsprong cadeau. Een 105-finish via tops-tops bracht de marge naar drie legs en kwam ook op 11-15. Van Gerwen plaatste een rebreak met een 11-darter, maar een 104-finish was de beslissing.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts