Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen dolblij met vierde Grand Prix: “Ben blijven vechten”

Michael van Gerwen won in Dublin voor de vierde keer de World Grand Prix, opvallend genoeg met telkens één jaar onderbreking tussendoor. Peter Wright kreeg in de finale heel wat kansen om in de eerst helft van het duel weg te lopen. Cruciale vijfde legs sleepten de Nederlander er toch doorheen.

Op mentaliteit

“Ik haalde niet mijn eigen niveau, maar ik bleef vechten. Op mentaliteit ben ik blijven doorgaan en op die manier winnen is ook wel eens lekker”, vertelde Van Gerwen bij RTV7Darts. “Normaal gesproken verlies je op zo’n moment, maar ik heb mezelf uiteindelijk weer laten zien. We breken elkaar allebei twee keer en de vijfde break was het. Daarna pak ik het initiatief en daar ben ik heel blij mee.”

Gewoon een goed toernooi gespeeld

Met name in de eerste sets was Van Gerwen onder zijn kunnen aan het spelen. Een 110-finish in de vijfde leg van de eerste set redde hem en de 101-finish in de slotleg van de vijfde set was cruciaal. “Dingen gebeuren waarvan je soms niet wil dat ze gebeuren. Ik speelde geen goede wedstrijd, maar deed wel de juiste dingen op de juiste momenten. Tot drie keer deed ik hem heel veel pijn. Daarna wist ik dat ik één keer mijn eigen set moest pakken om door te drukken. Dat lukte. En nu kan iedereen weer schrijven hoe goed ik ben”, lachte Van Gerwen. Daarmee verwees hij naar de discussie of hij zijn vorm verloren was en of Gary Anderson momenteel niet de beste speler van de wereld is. “Ondanks dat de finale niet super was heb ik wel gewoon een goed toernooi gespeeld. Natuurlijk wil je beter, maar als het niet lukt moet je toch zien te winnen.”

Bekijk het interview met Michael van Gerwen

Delen:

More in World Grand Prix