Connect with us

UK Open

VAN GERWEN DOMINEERT EN PROLONGEERT UK OPEN

Michael van Gerwen heeft zijn titel op de UK Open weten te prolongeren. Net zoals vorig jaar stond hij in de finale tegenover Peter Wright. Snakebite liet in de openingsfase kansen liggen om bij te blijven, waarna het verschil heel snel was gemaakt. Daarmee werd een unieke serie op de FA Cup of Darts verbroken. Op de dertien edities waren er dertien verschillende verliezende finalisten, nu is er voor het eerst iemand twee keer runner-up geweest.

Verschil alweer snel gemaakt

Na twee legs kwam Van Gerwen met zijn versnelling. Hij brak Wright met een 11-darter en tilde zijn gemiddelde alweer naar 120 per beurt. In de vijfde leg verslikte hij zich echter met vijf gemiste dubbels. Wright kon terug breken, maar miste zelf ook twee keer op tops. Via dubbel-3 was het dan ook alweer 4-1. En dat terwijl beide darters een gemiddelde gooiden van ruim boven de 100 per beurt. Wright bleef vervolgens rond de 103 spelen, terwijl Van Gerwen nog maar eens bijschakelde.

Turbo gaat helemaal aan

In de tweede sessie van vijf legs ging het lang op beurt. Met een 62-finish pakte Wright de eerste leg na de pauze en zo liep het vervolgens ook naar 5-3. Met een 12-darter via een 105-finish gaf Van Gerwen gas, want daarvoor gooide hij een 180’er. Ook daarna volgden er vijf keer triple-20 op rij, maar de zesde dart verdween in de single-1. Wright kreeg toch nog de kans om zijn leg te houden, maar dubbel-16 viel niet voor een 146-finish. Daardoor werd het met een tweedart 88-finish alweer 7-3. De gemiddeldes lagen ondertussen op 110,58 om 103,19.

Snakebite geeft op

Met een 180’er wist Mighty Mike dat nog maar eens op te krikken, om via dubbel-2 zijn eigen leg alweer weg te poetsen. De zesde maximale score en een 78-finish was goed voor de volgende break. Wright zakte inmiddels weg naar 97 per beurt en had de hoop opgegeven om eindelijk een grote titel te pakken. Snakebite stond de afgelopen jaren al in de finale van het wereldkampioenschap, UK Open en World Series of Darts Finals. In alle gevallen verloor hij in de eindstrijd van het groene monster. Het werd nu niet anders. Met een 74-finish kwam Van Gerwen op matchpoint, om dubbel-18 voor een 116-finish nog niet te gooien. Ook de herkansing op dubbel-9 viel er niet in en kwam er nog een vijftiende leg. Daarin gooide Wright bijna nog een negendarter ook, want dubbel-12 ging mis. Ook in de beurt daarna gooide hij het niet uit en daardoor pakte Van Gerwen de titel met een 64-finish.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open