Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen duwt Cross volledig het putje in

Michael van Gerwen heeft hardhandig revanche genomen op Rob Cross. In de Premier League Darts werd het duel gebruikt als mooiste affiche van de openingsavond en Mighty Mike was duidelijk te sterk voor de huidige wereldkampioen. Zelf wilde hij het niet zien als een revanchepartij, maar zijn gretigheid was groots. Van Gerwen won met 7-2 met een gemiddelde van 100,80.

Brullend naar snelle voorsprong

In zijn nieuwe shirt opende Van Gerwen gelijk met een 114-finish, voor Cross counterde met een 180’er. Hij gooide 85 alleen niet uit en Mighty Mike beukte er de 81-finish in voor een 11-darter. Met de break op zak raffelde de Nederlander zijn eigen leg ook alweer in hoog tempo af. Dubbel-10 werd opnieuw met een grote brul begroet om maar duidelijk te maken dat hij erg graag wil winnen van de wereldkampioen. De nummer één van de wereld stond ook alweer klaar om er zelfs 4-0 van te maken, maar dat wist Cross met zijn laatste pijl te voorkomen via een 70-finish.

Drie keer 114-finish

Het gaf de Engelsman alleen geen moment de kans om terug te komen. Van Gerwen dreunde er alweer een 114- en een 88-finish in om al op 5-1 te komen. Cross kon scorend geen enkele druk zetten op de Nederlander en werd als huidige wereldkampioen gewoon op pijnlijke wijze aan de kant gezet. Met alweer zijn derde 114-finish voor de avond was het 6-1, voor Van Gerwen voor het eerst een leg liet lopen. Cross kon bulls-eye voor de 164-finish niet vinden, in de herkansing was het wel raak op wederom dubbel-8. Van Gerwen knalde daarna toch weer zijn tweede 180’er erin, om twee matchdarts te missen. Cross profiteerde niet vanaf 134 en zo was het gedaan.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts