Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen emotioneel na zege: “Ik haat hem en dan wil ik te graag”

Michael van Gerwen heeft zich zeer open uitgesproken na zijn benauwde zege op Jelle Klaasen tijdens het PDC WK Darts 2020. Mighty Mike won met 3-1 in sets, maar stond lange tijd onder flinke druk. Dat kwam mede doordat hij in de eerste sets onder zijn niveau speelde en daar had hij wel een verklaring voor.

Wilde zo graag alles laten zien

Van Gerwen en Klaasen zijn al enkele jaren flink geboeleerd, waardoor er ook tijdens de partij geen enkel contact is tussen de twee. “Ik speelde niet goed”, begon hij zijn betoog bij RTL7Darts. “Wij hebben een hekel aan elkaar, tenminste ik haat hem in ieder geval. En dat speelt toch parten. Ik wil absoluut niet van hem verliezen en dat zie je terug. Ik wil alles laten zien en dat lukte totaal niet. Dan wil je te graag en dat werkt niet.”

Verbaasd over gemiddelde

Zorgen over zijn vorm maakt Van Gerwen zich niet. Vorige week wist hij Phil Taylor nog te verpulveren met 110 gemiddeld. “Mijn vorm is er gewoon. Dat ik nog op 96 gemiddeld ben geëindigd ben ik eerlijk gezegd wel verbaasd over.” De volgende ronde voor Mighty Mike staat pas geprogrammeerd voor volgende week zondag.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship