Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen en Barney in vernieuwde World Series of Darts Finals

De World Series of Darts Finals zal dit jaar met in ieder geval twee Nederlanders worden afgewerkt. Het toernooi – dat in 2019 in Amsterdam wordt gehouden – is van 2 tot en met 4 november in het Oostenrijkse Wenen. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn van de partij.

Vernieuwde opzet

De eerste jaren van de World Series of Darts Finals was het vooral in vrij lukraak invitatietoernooi. Behalve de spelers vanuit de PDC die in het betreffende jaar op de World Series hadden gespeeld, kregen met name veel jonge spelers uitnodigingen om ervaring op te doen op het televisiepodium. Dit is nu veranderd. De acht spelers die de meeste punten hebben verzameld tijdens de World Series, worden aangevuld met spelers die op de World Series zich op een positieve manier hebben laten zien. Hierdoor krijgen internationale spelers de kans om zich opnieuw te tonen. Het veld wordt compleet gemaakt met de vier hoogst geplaatste spelers op de PDC Order of Merit en op 19 oktober kunnen alle Tourkaarthouders van de PDC zich proberen te plaatsen via een kwalificatietoernooi.

MvG en Barney mogelijk in kwartfinale

Met 24 spelers zullen de beste acht direct doorstomen naar de tweede ronde. Daarbij zitten ook Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Door hun prestaties op de World Series zijn de twee Nederlanders als derde en zesde geplaatst. Dit wil zeggen dat ze mogelijk in de kwartfinale tegenover elkaar komen te staan. Andere Nederlanders kunnen zich plaatsen via het kwalificatietoernooi. Een minieme kans bestaat ook nog om een ticket te verdienen door één van de hoogst geplaatste spelers te zijn op de Order of Merit. De ranglijst hiervoor wordt opgemaakt na de World Grand Prix. Voor alle overige Nederlanders geldt eigenlijk dat ze de Grand Prix zullen moeten winnen om zich in deze strijd te mengen.

Deelnemersveld World Series of Darts Finals 2018

Top-8 World Series: Peter Wright, Rob Cross, Michael van Gerwen, Gary Anderson, Michael Smith, Raymond van Barneveld, Mensur Suljovic, Simon Whitlock
Internationale uitnodigingen: Dimitri Van den Bergh, Kyle Anderson, Gerwyn Price, Corey Cadby, Damon Heta, Raymond Smith, Jamie Lewis, Dawson Murschell
Top-4 PDC Order of Merit: Daryl Gurney, Dave Chisnall, James Wade, Ian White **
Vier qualifiers: toernooi op vrijdag 19 oktober

** Deze vier plaatsen worden vergeven aan de hand van de PDC Order of Merit ná de World Grand Prix

Delen:

Meer over World Series of Darts