Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen en Barney niet erg blij met loting: “Dat heb ik aan mezelf te danken”

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn allebei niet al te gelukkig met hun schema op het PDC World Darts Championship 2019. Ze zitten in hetzelfde kwart van het speelschema, waardoor ze elkaar al in een vroeg stadium kunnen treffen.

Mijn kop erbij houden

Van Gerwen begint als nummer één van de wereld tegen Alan Tabern of Raymond Smith. Beide darters kent Mighty Mike goed, zo vertelde hij aan RTL7Darts. “Het is om het even. Ik ken ze allebei goed. In het verleden heb ik vaak van Tabern verloren, maar zaten we allebei in een totaal andere vorm.” The Saint tikte de top-10 van de wereld aan, om vervolgens een vrije val te maken. De afgelopen jaren plaatst hij zich nog maar zelden voor de grote toernooien. “Zowel Tabern als Smith gooien zo tussen de 88 en 90 gemiddeld. Laat zeggen dat ze in goede doen 93 tot 95 halen. Ik moet dus gewoon mijn kop erbij houden en zorgen dat ik deze over de lijn trek.”

Niet heel veel privileges

Daarna kan het snel zwaar worden voor Van Gerwen, met in de derde ronde Max Hopp, Danny Noppert of Royden Lam. In de vierde ronde wacht vervolgens Adrian Lewis óf Raymond van Barneveld. “Natuurlijk kijk je verder in het schema. Als nummer één van de wereld heb je niet heel veel privileges in dit toernooi, goh. Ik mag aan de bak. Aan de andere kant van het speelschema kan er zomaar een zeer verrassende finalist komen.”

Spetterende partij van maken

Voor Van Barneveld geldt dus hetzelfde. Hij zou na één zege al op Lewis kunnen stuiten en daarna Van Gerwen. Daarover is hij wel realistisch tegenover RTL7Darts. “Dat heb ik aan mezelf te danken. Dan moet ik maar meer toernooien spelen, want dan sta je hoger op de ranglijst. Ik hoop bij de laatste zestien tegen Van Gerwen te spelen. Dat wil zeggen dat we allebei goed op weg zijn en hopelijk maken we er dan weer een spetterende partij van.”

Geen onderschatting

Barney opent tegen Matthew Edgar of Darius Labanauskas uit Litouwen. “Ik ken ze allebei niet zo goed en heb ik niet echt een beeld van. Aan mij is het om gewoon mijn eigen spel te spelen, van onderschatting is in ieder geval geen sprake.” Dat is de vijfvoudig wereldkampioen één keer overkomen tegen James Richardson. “Daarvan heb ik wel geleerd dat je niet zomaar een podium op kunt gaan zonder honderd procent concentratie.”

Loting PDC World Darts Championship 2019

Delen:

Meer over World Darts Championship