Connect with us

World Cup of Darts

Van Gerwen en Barney prolongeren World Cup voor Nederland

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de wereldbeker met succes weten te prolongeren. De PDC World Cup of Darts 2018 werd gewonnen door in de finale Schotland te verslaan. Daarvoor moesten deze dagen in Frankfurt Gibraltar, Zuid-Afrika, Duitsland en België er al aan geloven. Het is voor Nederland de vierde wereldtitel, daarmee is Engeland achterhaald. De twee landen zijn de enige die het toernooi wisten te winnen.

Twee close games tegen Belgen

In de halve finale won Nederland met 2-0 van de Belgen. Michael van Gerwen zette Kim Huybrechts continu onder druk en in de zesde leg ging het voor The Hurricane mis. Van Gerwen pakte gelijk de kans voor de 4-2-zege. Wat volgde was een sensationele partij tussen Raymond van Barneveld en Dimitri Van den Bergh. Met een 161-finish was het 2-0 voor Barney, maar de jonge Belg kreeg de kans om het om te buigen. In de vijfde leg miste hij alleen drie pijlen en werd door een 96-finish gebroken. Bulls-eye voor een 121-finish viel ook niet voor Van den Bergh en zo was het 4-2. Barney gooide daarbij liefst 113,38 per beurt, zijn hoogste gemiddelde ooit.

Drie keer een allesbeslissende leg

De strijd tussen Schotland en Australië was zinderend. Peter Wright won met 4-3 van Simon Whitlock, daarna gingen Gary Anderson en Kyle Anderson ook tot een zevende leg. Daarin had Kyle Anderson de pech dat er twee pijlen uit het bord vielen en toch wist hij met een 130-finish een 12-darter te noteren. Zo kwam er een koppelpartij, waarin Wright het verschil leek te maken met een 120-finish. Vanaf 3-0 miste hij alleen vijf matchdarts en kwam er toch een zevende leg. Daarin maakte Wright het alsnog af met een 81-finish.

Koppel weer beslissend

Van Gerwen begon slordig tegen Wright, maar trok de partij er toch uit. Met een 143-finish werd het 2-0, voor Snakebite terugkwam. Een 112-finish bezorgde de Nederlander de leiding en na een 174-score volgde een 92-finish voor de 4-2-zege. Gary Anderson gooide vervolgens vijf legs op rij telkens een 180’er. Hij liep dan ook weg naar 0-3, om het in de vijfde leg af te maken via dubbel-3. Het bracht de koppelpartij met een 1-1-stand. Barney had het ritme in het koppel snel terug. Van Gerwen maakte met een 66-finish 1-0, gevolgd door de 135-finish van Van Barneveld. Ook de 96-finish was raak voor 3-0, waarop Anderson een bulls-eye 127-finish noteerde. In de vijfde leg werd het een speurtocht, maar was het weer Van Barneveld die de dubbel gooide voor de 2-1-voorsprong. Van Gerwen mocht als eerste proberen het af te maken en pakte gelijk de break in de openingsleg via dubbel-12. In de derde leg miste Anderson twee pijlen op dubbel-14 voor de 88-finish en was het gedaan.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2018

Delen:

Meer over World Cup of Darts