Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen en Barney staan geen leg af in Shanghai

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn zonder een leg af te staan doorgedrongen naar de tweede ronde van de Shanghai Darts Masters. Op de tweede stop van de World Series of Darts speelde Barney voor het eerst met zijn nieuwe darts, Van Gerwen liet als titelverdediger zien die kroon graag te willen behouden.

Wennen aan nieuwe darts

Sinds maandag is Van Barneveld lid van het team van Target en speelde dan ook voor het eerst met deze darts. Dat was logischerwijs nog wennen en dan met name op de dubbels. De triples vielen al snel vloeiender, maar het was in de buitenste ring nog zoeken geblazen. De Chinees Liu Cheng kon echter geen enkele bedreiging vormen en de drie pijlen die hij naar een dubbel gooide vielen er ook niet in. Zo won Van Barneveld toch eenvoudig met 6-0 en mag in de kwartfinale aantreden tegen Gary Anderson.

Demonstatie

Van Gerwen had van Hai Long Chen ook niets te vrezen, maar was duidelijk niet van plan om het rustig aan te doen. De nummer één van de wereld gaf direct gas met een 13- en 12-darter, om vervolgens hard door te stampen. In de vijfde leg kwam er nog een 170-finish overheen, om de partij af te maken met een 14-darter. De 6-0-zege combineerde hij met een gemiddelde van 112,73 per beurt. Phil Taylor is zijn opponent in de kwartfinale. Deze wordt net zoals de halve finale en finale vrijdagmiddag afgewerkt.

Shanghai Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts