Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen en Gurney delen de punten in spektakelstuk

Michael van Gerwen heeft na de nederlagen in Ahoy nu gelijkgespeeld in de Premier League Darts. De Nederlander speelde een ijzersterke partij tegen Daryl Gurney, alleen de Noord-Ier deed dat zelf ook. Superchin pakte iedere kans die hij kreeg en dwong door een 156-finish een punt af: 6-6. Gurney heeft er alleen weinig aan en lijkt de play-offs te gaan missen, Van Gerwen ziet zijn marge voor de koppositie verkleinen.

Getergde Van Gerwen opent sterk

Van Gerwen heeft een roerige week achter de rug. Hij verloor in Ahoy verrassend genoeg twee weken op rij en dat terwijl hij niet eens slechts stond te spelen. De kansjes die hij kreeg vielen alleen niet. Woensdag werd de Nederlander 29 jaar oud en vandaag ontving hij een lintje en werd daarmee Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij had dus reden te over om scherp aan de slag te komen in Manchester en deed dat met een 130-finish. Zijn eigen leg bracht een 74-finish, gevolgd door de tweede 180’er. Gurney kon zijn leg wel redden met een 106-finish, voor er alweer een 121-finish van de Nederlander overheen kwam. Gurney bleef echter sterk doorspelen en brak terug met een 76-finish: 3-3.

Sublieme 156-finish

Superchin slaagde er ook in om zijn eigen leg te behouden vanaf 76 en stond zodoende voor het eerst aan de leiding. Met dubbel-18 kwam Van Gerwen wel gelijk terug tot 4-4 en gooide nog altijd een gemiddelde van 111 per beurt. Gurney was daarop niet uit in vijf beurten omdat hij één pijl miste op tops. Van Gerwen strafte het gelijk af voor een nieuwe break en miste zelf één pijl voor de 106-finish. Hij dacht terug te mogen komen, maar Gurney knalde er een verrassende 156-finish in voor 5-5. Hij hield ook zijn eigen leg met een 13-darter, waarop Van Gerwen zijn eigen leg opende met een vijfde 180’er. Zo liep het naar 6-6.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts