Connect with us

European Tour

Van Gerwen en Kist houden eer hoog op Dutch Darts Masters

Michael van Gerwen en Christian Kist hebben namens de Nederlandse brigade de finaledag bereikt van de Dutch Darts Masters. In Maastricht kwamen er zeven oranjeklanten in actie in de tweede ronde, slechts twee gingen dus door naar de derde doorgang.

Rentree Van Gerwen

Van Gerwen speelde de afgelopen maand geen toernooien, want hij is voor het eerst vader geworden van dochter Zoë. In Maastricht keerde Mighty Mike terug op de Tour om zijn titel op de Dutch Darts Masters te verdedigen. Het begin was overtuigend, want met een gemiddelde tegen de 100 per beurt won hij met 6-1 van Jeffrey de Zwaan. In de derde ronde wacht zondagmiddag Kyle Anderson. De Australiër is in blakende vorm en won gisteren van Justin Pipe en ditmaal moest Mervyn King eraan geloven.

Kist zorgt voor verrassing

Kist had in de eerste ronde nipt weten te winnen van Justin van Tergouw en had met Kim Huybrechts opnieuw een lastige opgave. Lange tijd ging de partij gelijkop, tot de Nederlander in de negende leg zijn eigen leg na flink wat pogingen wist te houden met een 82-finish. Huybrechts leek een beslissende leg af te dwingen na een 180’er, om drie pijlen te missen. Daarop sloeg Kist genadeloos toe met een 126-finish. In de derde ronde speelt hij nu tegen Krzysztof Ratajski. De Pool was met 6-3 te sterk voor Jelle Klaasen. The Cobra begon heel matig en liep een grote achterstand op. Hij deed nog iets terug met een 164-finish, die counterde Ratajski alleen met een 170-finish.

Wright speelt met darts van Whitlock

Benito van de Pas zit net zoals Klaasen in een moeizame fase. Ze gingen kwakkelende de zomer in en zo komen ze er ook uit. Big Ben verloor met liefst 6-1 van Nathan Aspinall. Jimmy Hendriks stond als vijfde Nederlander in de tweede ronde, alleen hij ging ook kopje onder tegen Joe Cullen met 6-5. Het was in Maastricht überhaupt bijltjesdag, want liefst negen reekshoofden van de zestien gingen onderuit. Daarbij onder meer Cristo Reyes, Alan Norris, Gerwyn Price en Mensur Suljovic. Wel in het toernooi zit Peter Wright, al is dat een klein wonder. De bagage van de Schot was niet aangekomen, waardoor hij zonder gekleurde kuif het podium op kon. Erger nog was dat zijn darts er niet waren en hij speelde met een setje van Simon Whitlock. Het bracht hem wel de 6-5-zege op Jim Walker.

Dutch Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour