Connect with us

European Tour

Van Gerwen en Meulenkamp overtuigend in kwartfinale Leverkusen

Michael van Gerwen Premier League Darts Dublin 2018

Michael van Gerwen en Ron Meulenkamp komen zondagavond terug voor de kwartfinale van de European Tour in Leverkusen. Het eerste event van de Tour is voor Meulenkamp goed aan het uitpakken, want hij is zich serieus aan het mengen in de strijd om een plaats voor de World Matchplay.

Meulenkamp zet sterke reeks voort

De linkshander heeft na zijn ommezwaai om fors af te vallen de smaak goed te pakken. Het slot van 2017 was al goed en ook nu weet hij goede resultaten neer te zetten. In Leverkusen won hij de afgelopen twee dagen al van Dimitri Van den Bergh en Daryl Gurney. Justin Pipe werd aan dit lijstje toegevoegd. Net zoals tegen Gurney vielen de 180’ers bijna als vanzelf, Meulenkamp noteerde er vijf in zeven legs tijd. Daarnaast waren de dubbels een stuk sterker met 6 uit 9. Met een 11-darter was het dan ook al 2-0, om in de vierde leg voor het eerst een beurt af te staan. Pipe gooide zijn eigen leg vervolgens niet uit in zes beurten en Meulenkamp drukte door met een 15- en 12-darter: 6-1. In de kwartfinale wacht Richard North, die een teleurstellende Rob Cross versloeg met 6-5.

Mighty Mike duwt Norris er vanaf

Michael van Gerwen was zaterdag zichtbaar geïrriteerd door het gedrag van Cameron Menzies, na een paar uur slaap was hij een stuk alerter tegen Alan Norris. Vanaf de eerste leg stond de druk er vol op bij de Engelsman en hij kon alleen dankzij drie missers op de dubbels van Mighty Mike nog 3-3 maken. Vervolgens kon hij toch niet bijblijven. In de achtste leg kwam er de break door een 80-finish en een 180’er voor de 13-darter klaarde de klus. Met 105,99 per beurt en 6-3 mag Van Gerwen nu aantreden tegen Simon Whitlock. The Wizard had een makkie tegen een zwalkende Dave Chisnall. De Engelsman kwam niet verder dan 1 uit 12 op de dubbels.

European Tour 1: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour