Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen en Noppert in derde ronde; De Zwaan sneuvelt

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de Players Championship Finals. MvG was snel klaar met Keegan Brown en speelde uitmuntend, waar Noppert een elfde leg nodig had tegen Mervyn King. Jeffrey de Zwaan gin onderuit tegen Ricky Evans.

Turbo staat vol aan

Van Gerwen raffelde zijn eigen leg in veertien pijlen, er kwamen twee 180’ers en een 84-finish overheen voor de snelle break. Brown bood uitstekend weerwerk met een 180’er in de derde leg en stond in zijn eigen leg klaar op 40. Finishes van 88 en 143 zorgden ervoor dat Van Gerwen al op 4-0 kwam. De vierde 180’er van de Nederlander gaf hem de aanzet richting dubbel-8 en 5-0, met een gemiddelde van 108,91 per beurt. De klus afmaken lukte in de zesde leg nog niet, door drie pijlen te missen vanaf 36. Met een bulls-eye 113-finish was het daarna alsnog gedaan (6-1) en exact 106 gemiddeld.

Moeizame zoektocht naar dubbels komt net op tijd goed

Noppert had in de openingsfase ontzettend veel moeite om de dubbels te vinden en daardoor kon King tot wee keer toe een break voorsprong pakken. Door een 110-finish was het 2-3, maar Noppert sloeg terug met een 91-finish. Daar kwam een sterke leg overheen met een tops-tops 100-finish (4-3) en de eerste 180’er van de Fries. King gaf nu een cadeautje terug door twee pijlen te missen vanaf 57 en zo was het eerste verschil gemaakt (5-3). Toch was dat nog niet genoeg voor de zege. Noppert was in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en King strafte het af met een 14- en 13-darter. In de slotleg hield Noppert het voortouw en mocht het afmaken vanaf 74. Tops viel niet, alleen King miste ook een pijl voor de 70-finish. In de herkansing was het alsnog raak voor de Nederlander.

Twee legs dubbels gemist door De Zwaan

De Zwaan en Evans begonnen uitmuntend aan hun duel. De Engelsman gooide een 180’er voor een snelle 11-darter en kwam na weer een maximale score met een 108-finish op 1-2. Er kwam een break overheen met een flitsende 122-finish, waarop de vijfde leg cruciaal was. De Zwaan miste twee volle beurten voor de rebreak, om zijn eigen leg wel in vijf beurten uit te gooien. Evans maakte in zijn leg echter geen fout (2-5) en strafte drie nieuwe missers van De Zwaan af met een 151-finish. De Nederlander sloot af met 96,75 per beurt en 2 uit 13 op de dubbels, Evans kwam met 6 uit 10 uit op 99,69.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals