Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen en Noppert in tweede ronde; Meulenkamp kopje onder

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. Mighty Mike had geen enkele moeite met Matthew Edgar, waar Noppert in de slotfase afrekende met Rowby-John Rodriguez. Ron Meulenkamp ging onderuit tegen Chris dobey

Mighty Mike hoeft niet voluit te gaan

Matthew Edgar leverde een hilarische voorbeschouwing aan voor het duel met Van Gerwen, eenmaal op het podium kon hij weinig klaarspelen. Zijn pijlen eindigden stukken van de triples af, waardoor het heel snel 2-0 was. Even haalde Mighty Mike de turbo eraf en won Edgar een leg. Wat volgde was een tops-tops 100-finish en een 10-darter om de pauze al te bereiken met een 4-1-voorsprong. Uit de onderbreking opende Van Gerwen met een 180’er, om de partij af te maken met legs in 14 en 15 darts. Zo kwam zijn gemiddelde uit op 102,78 per beurt.

Bijna negendarter brengt Noppert verder

Noppert kende in zijn eigen legs weinig problemen. Alleen in de eerste leg miste Rowby John-Rodriguez een dart, vervolgens liep de Fries naar 4-3. Hij miste zelf alleen te veel dubbels om het verschil al eerder te maken. De achtste leg bood een nieuwe kans voor Noppert. Met scores van 177 en 180 was hij zelfs op weg naar een ultieme leg. De achtste dart viel echter in de triple-1 en zo was een negendarter verkeken. Het bracht hem op dubbel-12 wel de break. Rodriguez miste vervolgens de kans vanaf 74 om nog terug te slaan, waarop het via tops 6-3 was. Noppert besloot met 93,39 per beurt.

The Bomb kan geen dubbel kopen; Dobey gooit alle finishes uit

Voor Ron Meulenkamp ging het mis op de dubbels. De eerste leg bood al kansen, waarop Chris Dobey met finishes van 96, 80, 110 en 86 naar 5-1 liep. Meulenkamp begon daarna terug te slaan met onder meer een 82-finish en een 180’er (5-3). Ook de negende leg bracht een maximale score, alleen die pareerde Dobey met zijn 180’er en tops voor 6-3. Meulenkamp eindigde met 3 uit 14 op de dubbels en 90,18 per beurt.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals