Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen en Price vliegen in sneltreinvaart naar halve finale

Michael van Gerwen Grand Slam 2019 Darts PDC

Michael van Gerwen heeft helemaal niets heel gelaten van Adrian Lewis op de Grand Slam of Darts. De kwartfinale was eigenlijk na tien legs al gespeeld en Mighty Mike rolde de partij naar 16-6. In de halve finale wacht titelverdediger Gerwyn Price, die ook snel klaar was met Gary Anderson

In sneltreinvaart er voorbij

Van Gerwen opende direct met een 180’er voor de break en door twee missers van Lewis in de vijfde leg was het via dubbel-17 al 4-1. De turbo ging daarna echt aan met onder meer een bulls-eye 132-finish voor 8-2. Zo was de tweede sessie afgeraffeld met een gemiddelde van 119,46 per beurt. Het werd zelfs nog 10-2, waarop de focus toch echt verdween. Van Gerwen begon veel dubbels te missen, waardoor Lewis de kans kreeg op tops om tot op vijf legs te komen. Die viel niet voor de 77-finish en zo was het toch alweer 11-4. Een 180’er in beide legs bracht het naar 13-4. Bulls-eye voor een 170-finish viel er niet in, de herkansing op dubbel-8 was direct raak. Lewis had de handdoek allang geworpen en onderging het richting 16-6.

Verschil al snel gemaakt

Ook Price was eigenlijk al snel klaar met Anderson. De Schot kwam heel traag uit de startblokken en keek gelijk tegen een 5-0-achterstand aan. Daarop besloot Anderson om andere darts uit zijn tas te pakken en dat zorgde voor enige verbetering. Langzaam kroop hij dichterbij tot 9-6, maar daarna was het weer eenrichtingsverkeer. Anderson is simpelweg niet fit genoeg om een hoog niveau te halen en kan over een langer format momenteel geen vastigheid vinden. Zo werd hij dan ook afgestraft met 16-9.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in Grand Slam of Darts