Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen en Van Barneveld zijn bij de les in Auckland

Michael van Gerwen Auckland Darts Masters 2018

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben een overtuigende start gemaakt aan de Auckland Darts Masters. Koud na de World Matchplay zijn de topspelers alweer het vliegtuig ingestapt voor drie toernooien in Nieuw-Zeeland en Australië. Het grote slachtoffer in de eerste ronde was Michael Smith, al overleefden nog twee spelers matchdarts.

Nederlanders maken geen fouten

Van Barneveld speelde sterk in de openingsfase en leek ook snel te gaan breken. Na twee 180’ers op rij miste hij alleen twee pijlen op de dubbels. Warren Parry bleef erin hangen en brak vanaf 2-4 zelfs terug tot 4-4 dankzij een 118-finish. De druk van de Nederlander betaalde zich daarna toch uit. Hij hield zijn eigen leg op dubbel-10 en nam scorend het initiatief. Parry leek nog een kans te maken na zijn tweede 180’er, maar Van Barneveld maakte het af met een 70-finish. Van Gerwen was vervolgens snel klaar met Cody Harris. Met een 11-darter pakte hij gelijk de break, om er met een 80-finish al 4-1 van te maken. De turbo ging er vanaf, maar een 120-finish bracht hem al wel de 6-2-zege met een gemiddelde van 102,45 per beurt.

Matchdarts overleefd

Waar op papier weinig verrassingen werden verwacht, werd het in het gros van de duels ontzettend spannend. Zowel Simon Whitlock als Rob Cross kwamen goed weg met een 6-5-zege. Ben Robb hoorde gisteren pas dat hij mee mocht doen door het wegvallen van Corey Cadby. De Kiwi speelde uitstekend met een gemiddelde van bijna 90 per beurt en dwong een elfde leg af tegen Whitlock met een 61-finish. Daarin miste hij ook nog eens een matchdart voor een 101-finish. Cross overkwam hetzelfde tegen John Hurring. Hurring kwam zelfs 4-5 voor met een 66-finish en miste vanaf 58 zelfs twee matchdarts voor een 11- of 12-darter. Daarop kon Cross zich redden via tops.

Bully Boy gaat ‘Down Under’

Het ging wel echt mis voor Michael Smith. Bully Boy had tijdens de lange trip naar Nieuw-Zeeland een griepje opgelopen en dat was te zien op het podium. Hij speelde ver onder zijn niveau met 4 uit 19 op de dubbels en een gemiddelde van 83,45 per beurt. Mark McGrath kwam op 2-4 voor en met een 26-darter op 4-5. In die leg miste Smith liefst acht pijlen op de dubbel en daarna gooide McGrath het uit op tops. Gary Anderson en Peter Wright lieten zich niet verrassen en wonnen allebei met 6-3.

Auckland Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts