Connect with us

European Tour

Van Gerwen en Van der Voort naar laatste-16 in Hamburg

Dirk van Duijvenbode ET

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de European Tour in Hamburg. Mighty Mike was snel klaar, terwijl Van der Voort in een beslissende leg afrekende met Benito van de Pas. Jelle Klaasen maakte zijn rentree na zijn operatie, maar ging onderuit. Dirk van Duijvenbode liet een stunt achterwege, waar Jimmy Hendriks hard onderuit ging.

Rentree na operatie en gemiste matchdarts

Klaasen onderging een aantal weken geleden een operatie aan zijn pols en keerde nu voor het eerst terug op de Tour. Tegen Stephen Bunting begon hij sterk, alleen de Engelsman maakte alle kansen gelijk af. Zo liep hij naar 1-4 en vanaf dat moment zakte het spel van Klaasen wel wat weg. Bunting won daardoor uiteindelijk met 2-6.

Hendriks had in de openingspartij tegen Daryl Gurney weinig in te brengen. Hij wist nog 1-1 te maken, met drie 180’ers in evenveel legs maakte de Noord-Ier 4-1 en vervolgens ook 6-1. Dirk van Duijvenbode kwam een stuk dichterbij, want hij had Mensur Suljovic eigenlijk liggen. Duivee gooide zeven keer 180 en nam door een 11-darter een 3-5-voorsprong. Suljovic kwam terug tot 5-5, maar in de slotleg miste Van Duijvenbode twee matchdarts. Daarop ging hij dus toch onderuit.

Sterke slotleg Van der Voort

Van der Voort won vrijdag al van Adrian Lewis en ook tegen Benito van de Pas speelde hij sterk. De twee gaven elkaar niets toe en met een 118-finish werd het 5-5. Daarop mocht Big Ben de slotleg beginnen, alleen door scores van 140, 180 en 165 stond Van der Voort na negen pijlen al op 16. De eerste matchdart was ook gelijk raak voor de 6-5-zege. De gemiddeldes 98,11 om 97,44 lagen eveneens dichtbij elkaar. Van der Voort speelt in de derde ronde tegen Joe Cullen.

Volg je ons al op Facebook?

Voor Van Gerwen was zijn eerste wedstrijd allerminst een opwarmertje. John Henderson ging in de openingsfase goed mee en met een gemiddelde van 100 per beurt wist hij in de buurt te blijven met 3-2. Daarna gaf Van Gerwen gas. In een razend tempo werd het 5-2 en met een 128-finish was de overwinning binnen. Zijn gemiddelde van 107,68 per beurt was met afstand de hoogste van iedereen. In de derde ronde stuit Mighty Mike nu op Mervyn King.

European Tour Hamburg: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour