Connect with us

European Tour

Van Gerwen en Wattimena bereiken finaledag Dutch Darts Masters

Michael van Gerwen is op koers om de Dutch Darts Masters voor de vijfde keer op rij te winnen. Zijn eerste horde bleek een eenvoudige, want hij stond geen leg af aan Terry Jenkins. Van het Nederlandse front krijgt hij zondag ondersteuning van Jermaine Wattimena die voor een verrassing zorgde. Jan Dekker en Jelle Klaasen vonden in Zwolle hun Waterloo.

Overtuigende zeges

Van Gerwen begon de partij solide tegen Jenkins met twee 15-darters op rij, gevolgd door een versnelling. Met een 11-darter – waarvan de eerste vijf darts in triple-20 – en een tweede 180’er was het al 4-0. Ook de vijfde leg werd in veertien pijlen afgerond, daarna het gaspedaal iets te vroeg werd losgelaten. Jenkins vergat alleen te profiteren, waardoor Van Gerwen met zijn 24ste pijl de zesde leg uit kon gooien. Zijn fraaie gemiddelde was daarmee om zeep, maar met 6-0 mag hij in de derde ronde nu wel aanleggen tegen Darren Webster. Wattimena ontdeed zich van Joe Cullen. Zes legs gingen ze gelijk op, tot Cullen in de achtste leg niet uit was in vijf beurten. Wattimena gooide een 72-finish en zag daarna de Engelsman drie pijlen missen om terug te breken (6-3). Hij staat nu tegenover Kim Huybrechts.

Geen tweede stunt voor Dekker

Dekker won vrijdagavond knap van Adrian Lewis, maar tegen Simon Whitlock kwam hij er uiteindelijk niet aan te pas. De Australiër begon furieus, gunde Dekker in de eerste legs geen kans en met een gemiddelde van ruim 111 per beurt was het 4-0. Dekker kwam daarna knap terug tot 4-4, maar miste in de tiende leg twee pijlen op dubbel-16. En zo was het gedaan. Klaasen is al enige tijd aan het zoeken naar de juiste vorm en ook in Zwolle wilde het niet lukken. Gekgenoeg kwam hij met een 90-finish nog op 2-0, om daarna eigenlijk niets meer te gooien. Drie 15-darters op rij van Krysztof Ratajski zorgde voor 2-3, om in zijn eigen leg zelfs zes beurten te krijgen. Het werd met een bulls-eye 84-finish zelfs 2-5, voor Klaasen eindelijk weer een kans kreeg op de dubbels. Vanaf 44 wilde het niet lukken en zo maakte de Pool het af met een 96-finish.

Dutch Darts Masters 2018: uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour