Connect with us

World Cup of Darts

Van Gerwen en Wattimena gooien Nederland naar kwartfinale

Nederland staat in de kwartfinale van de PDC World Cup of Darts 2019. Michael van Gerwen had het moeilijk met Krzysztof Ratajski, tot een 123-finish de beslissing bracht. Jermaine Wattimena deed het werk met een bulls-eye 88-finish en wist daarmee Tytus Kanik omver te duwen. In de kwartfinale wacht Canada, dat verrassend van Australië won.

Cruciale 123-finish

Van Gerwen had een leg nodig om warm te draaien en ook te wennen aan het duidelijk vertragende spel van Ratajski. Met een 13-darter wist Mighty Mike terug te breken, waarbij vooral triple-19 begon te lopen. De derde leg bracht ook een 180’er voor 2-1, waarop Ratajski zich herpakte. Hij maakte gelijk en dacht te mogen aanleggen voor een nieuwe break. Op dat moment beukte Van Gerwen bulls-eye erin voor de 123-finish, om het af te maken op dubbel-10.

Bulls-eye 88-finish

Tytus Kanik en Jermaine Wattimena knalden er gelijk een 180’er in. De Pool gooide 90 met twee darts uit, voor Wattimena gelijk wist te maken. In de derde leg ging Kanik helemaal los met zeven keer triple-20 op rij. Triple-19 miste hij op een haar richting een negendarter en daarna begon hij compleet te knoeien op de dubbels. Zo mocht Wattimena nog terugkomen en met een bulls-eye 88-finish pakte hij de break. Na een nieuwe 180’er van Kanik miste de Nederlander dubbel-16 op een haar voor een 149-finish. Dubbel-8 was in de herkansing wel raak voor 3-1, om Kanik weer twee pijlen te zien missen op dubbel-16. Daarop maakte Wattimena het af met een 92-finish.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts