Connect with us

World Cup of Darts

Van Gerwen en Wattimena: “Kan alleen nog maar beter”

Jermaine Wattimena PDC World Cup of Darts 2019

Het lastige Polen is door Nederland met 2-0 verslagen, waardoor nu in de kwartfinale Canada wacht. Canada won namelijk verrassend van Australië, terwijl ook Engeland eruit vloog. De potentiële opponent in de halve finale is nu Oostenrijk of Ierland. Het zijn zaken waar Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena nog niet mee bezig willen zijn.

Eerst zelf maar zien te winnen

Wattimena na afloop tegenover RTL7Darts. “We krijgen nu eerst Canada, dus om nu al na te denken over Engeland gaat veel te ver. Toen die eruit vlogen zei ik er al iets over tegen Michael, maar die maakte me gelijk weer scherp. We moesten namelijk zelf eerst maar zien te winnen van Polen.” Van Gerwen: “Voor de papieren is het mooi dat Engeland en Australië eruit zijn, maar je moet het allemaal eerst maar zelf doen.”

Juiste dingen op het juiste moment

Dat lukte tegen Polen, doordat zowel Van Gerwen als Wattimena een cruciale finish gooide. “De 123-finish was lekker”, vond Van Gerwen. “Ik maakte het daarna goed af en dat werkt ook door naar Jermaine. We wisten dat Polen sterk was en hebben op de juiste momenten de juiste dingen gedaan.” Zo gooide ook Wattimena een bulls-eye finish om Kanik te breken. “Scorend was hij goed, maar hij kon geen dubbel raken. Na mijn finish zat het ook in zijn hoofd.” Helemaal teveden was Van Gerwen nog niet. “Het kan alleen maar beter.” Zondagmiddag dus eerst tegen Canada, bestaande uit Dawson Murschell en Jim Long.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts