Connect with us

World Cup of Darts

Van Gerwen en Wattimena walsen over Spanje heen naar ronde twee

Nederland staat in de tweede ronde van de PDC World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena kenden geen enkel probleem met Spanje: 5-0. Een 108-finish van Wattimena in de openingsleg deed eigenlijk al het werk. In de tweede ronde wacht zaterdagavond Polen.

108-finish doet direct het werk

Voor Wattimena was het zijn eerste deelname aan de PDC World Cup of Darts, hij verving Raymond van Barneveld. Het was dan ook de grote vraag hoe het nieuwe koppel zou functioneren tegen Spanje. De eerste leg was scorend wankel, tot Alcinas knoeide vanaf 75. Wattimena knalde er een 108-finish in, gevolgd door een grote brul. De debutant vervolgde met een 180’er en Van Gerwen maakte het af op dubbel-10 voor 2-0.

Geen moment in de problemen

Scorend kwamen de Spanjaarden inmiddels flink in de problemen en Alcinas moest vanaf 108 de leg zien te redden. Tops viel niet en opnieuw was het Wattimena die de leg wist uit te gooien. Een 180’er van Van Gerwen deed in de vierde leg het werk en was de buit al bijna binnen. De vijfde leg bracht een 180’er voor de Spanjaarden, om vanaf 67 weer de dubbel te missen. Van Gerwen klaarde daarop de klus met een 82-finish.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

Meer over World Cup of Darts