Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen: “Even wat minder hongerig, dat is erin geslopen”

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Leeds

Michael van Gerwen beseft dat hij aan de bak moet voor de World Matchplay. De Nederlander won dit jaar de belangrijkste toernooien, toch was zijn vorm al tijdens de Premier League instabiel. Richting de Matchplay tankte hij allerminst vertrouwen door vroegtijdig te verliezen in Las Vegas en Keulen. In AD/Sportwereld concludeert Mighty Mike dat het beter moet.

Beide benen op de grond

“Je kan niet altijd super zijn, daar begint het mee. En misschien was ik even wat minder hongerig geworden. Een beetje verslapping, net wat minder focus. Dat dat erin is geslopen. Nou, ik sta weer met beide benen op de grond nu. Zeker nadat ik vorige week bij de German Darts Masters met 6-5 van Martin Schindler verloor nadat ik met 5-1 had voorgestaan. Toen was ik echt wel pissed off. Maar van tegenslag leer je het meest. Toen ik net bij de PDC zat, heb ik heel lang in een dip gezeten. Daar ben ik uiteindelijk heel goed uitgekomen en dat geeft me nu vertrouwen.”

Grote mannen ontbreken

Al tijdens de Premier League gaf Van Gerwen aan dat de League minder speciaal voor hem was zonder de grote rivalen. “Ik mis wel de mensen waar ik gruwelijk mee kan battelen. Phil Taylor is gestopt, Raymond van Barneveld is wat weggezakt en gaat stoppen. En Gary Anderson gooit nog maar weinig toernooien. Het zou kunnen dat ik daar ook aan moet wennen. Dat ik nog meer de motivatie uit mezelf moet halen om die zesde versnelling weer te vinden.”

Moet het weer wat vaker laten zien

Voor de World Matchplay is hij echter wel hongerig. “De afgelopen twee jaar heb ik daar slecht gepresteerd. Daar wil ik revanche op nemen. Of ik baal dat ik in een lastig kwart van het schema zit? Ach, dat was bij het WK ook zo en dat heb ik gewonnen. Kijk, als ik echt goed ben, dan wint er bijna niemand van mij. Dat weet ik. Dat weten zij. Ik moet het alleen weer wat vaker gaan laten zien”, zo besluit Van Gerwen tegenover AD/Sportwereld.

Delen:

Meer over World Matchplay