Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen fluitend naar finale met Chisnall

Michael van Gerwen World Grand Prix 2019 kwartfinale

Michael van Gerwen gaat voor het tweede jaar op rij naar de finale van de World Grand Prix. Chris Dobey kon de titelverdediger eigenlijk geen moment pijn doen en ging er dan ook met 4-0 vanaf. In de finale wacht Dave Chisnall. Chizzy bleek veel te sterk voor Glen Durrant: 4-1. Het is voor Chisnall zijn tweede finale in Dublin, de vorige verloor hij met ruime cijfers van Phil Taylor.

Slordig openen van Dobey

Dobey wist deze week veel indruk te maken door zijn solide spel en met name ontzettend sterk te openen. Juist dit onderdeel liet hem in de halve finale in de steek. Zo kon Van Gerwen een slordige eerste leg pakken en daarna weglopen met een 180’er. Een 16-darter in zijn eigen leg zorgde voor setwinst, waarna Dobey in zijn ritme leek te komen. Hij won twee legs op rij met een 13- en 14-darter. Daarna miste hij vier en tien pijlen in de derde en vierde leg om te openen. Zo was het alweer 2-2 en raffelde Van Gerwen de vijfde leg af met een 156-finish voor 2-0 in sets.

Mighty Mike dendert weg wanneer het moet

De titelverdediger was heer en meester op het podium, alleen hij vergat het om Dobey al gelijk de nek om te draaien. Hij miste in de derde leg liefst vijf pijlen voor de break, om wel eenvoudig gelijk te maken. In de vijfde leg opende Van Gerwen met een 160-score, gecounterd door een 180’er van Dobey. Toch was Mighty Mike als eerste op een dubbel en vond direct dubbel-18 voor 3-0 in sets. In de vierde set miste de jonge Engelsman weer volle beurten op de openingsdubbel en zo was het alweer eenvoudig 2-0 voor Van Gerwen. Vanaf 80 kon Dobey zijn nog proberen om te breken, maar miste met zijn eerste dart al de 20. Daarop was het met een 82-finish al gedaan.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in World Grand Prix