Connect with us

Champions League

Van Gerwen fluitend naar halve finale Champions League

Michael van Gerwen CL Darts 2019

Michael van Gerwen heeft alle drie zijn groepsduels gewonnen in de Champions League of Darts. Mighty Mike wist het toernooi dat uitgezonden wordt door de BBC de afgelopen jaren niet te winnen, waardoor het een groot doel is voor de nummer één van de wereld. Voorlopig is hij op koers.

Anderson nog niet op niveau

Zaterdag moesten James Wade en Michael Smith er al aan geloven. In de laatste groepswedstrijd was Van Gerwen al zeker van de halve finale en moest hij alleen groepswinst veilig stellen. Dat lukte eenvoudig tegen Gary Anderson. De Schot is dit jaar lang eruit geweest met rug- en schouderklachten. Hij is nog lang niet terug op zijn oude niveau en dat bleek ook tegen Van Gerwen. Met 4 uit 21 op de dubbels en een gemiddelde van nog geen 92 per beurt kon hij geen vuist maken.

The Iceman wacht

Van Gerwen won met 10-4 en besloot de partij met een fraaie 146-finish. Hij stuit in de halve finale op Gerwyn Price. The Iceman was ook duidelijk te sterk voor Daryl Gurney: 10-6. De andere halve finale gaat tussen Peter Wright, die Rob Cross zijn derde nederlaag van het weekend bezorgde, en Michael Smith. Bully Boy klopte James Wade dankzij twee bulls-eye finishes vanaf 170 en 90.

Champions League Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League