Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen gaat als vernietigende stoomwals over Taylor heen

Michael van Gerwen Phil Taylor Premier League Ahoy

Michael van Gerwen heeft Phil Taylor aan de kant gezet om zich voor het derde jaar op rij te plaatsen voor de finale van de Grand Slam of Darts. Door de zege is hij inmiddels twintig duels op rij ongeslagen in Wolverhampton. Vanaf de eerste leg was er een duidelijk niveauverschil en de gemiddeldes lagen continu tien punten uit elkaar. Mighty Mike vergat alleen om vroegtijdig de trekker over te halen, in gevaar kwam hij echter geen moment. Dankzij de 16-8-overwinning speelt hij vanavond in de finale tegen Peter Wright. Snakebite won eerder in een bizarre comeback van Gary Anderson.

Megagroot verschil, maar niet in de stand

Vanaf het startschot waren beide darters direct bij de les en liep het naar 2-2 met voor Van Gerwen finishes van 117 en 106. In de vijfde leg was het Taylor die voor het eerst op de dubbels miste, maar de Nederlander vergat ervan te profiteren. Dat deed hij na de pauze wel met een 72-finish voor de break en de gemiddeldes lagen inmiddels ver uit elkaar: 111 om 96. Taylor verprutste in zijn eigen leg twee beurten vanaf 79 – waarin hij maar één pijl op de dubbel kreeg – en zo was er zelfs al een dubbele break. Dit wist hij nog wel gelijk goed te maken met een twaalfdarter vanaf 89 (6-4). Toch was er nog wel altijd een gapend gat in de gemiddeldes: 109,1 om 95,64.

Dubbele break voorsprong

Zo kon Taylor uit de onderbreking toch het verschil weer verkleinen tot één leg, maar daarna werd het krachtsverschil wel uitgedrukt in de stand. Van Gerwen hield zijn eigen leg, beukte de break erin met een 164-finish en kwam vanaf 69 op 9-5. Het werd 10-6 voor Mighty Mike na een 180’er bulls-eye miste voor 130. Taylor hield daardoor zijn eigen leg, maar Van Gerwen ook met een 71-finish (11-7). Daarna kreeg The Power toch de kans om weer aan te sluiten. Hij hield zijn eigen leg en gooide een 180’er in de twintigste leg. Tops viel alleen niet voor de rebreak en Van Gerwen maakte vanaf 63 alweer 12-8.

The Power is geknakt

Dit leek The Power duidelijk te irriteren en kon scorend daarna echt niet meer mee. Met een tweedart 74-finish was de derde break een feit en gaf op. Vanaf 121 ging hij bijvoorbeeld voor bulls-eye, triple-7 en bulls-eye. Dat lukte niet en zo kwam Mighty Mike al op 14-8. Matchpoint werd bereikt met een 74-finish voor alweer een break en zo mocht hij zelf aanleggen voor de zege. Dat deed hij nog maar eens met zijn vijfde 180’er en maakte het af vanaf 51 voor 106,87 per beurt.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts