Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen: “Gebrek aan zelfvertrouwen, ben helemaal kapot”

Michael van Gerwen is kapot van de nederlaag in de eerste ronde van de World Matchplay Darts 2018. De nummer één van de wereld en torenhoge favoriet verloor van Jeffrey de Zwaan met 6-10. In de eerste helft van de partij was er weinig aan de hand, behalve dat hij vergat weg te lopen. Daarna strafte De Zwaan alle foutjes af en won knap.

Als een zwabber gepresteerd

Opvallend was dat Mighty Mike op een gemiddelde van 97 uitkwam, ruim onder de voor hem gebruikelijke 100+. Bij RTL7 was hij dan ook flink aangeslagen. “Ik baal hier echt heel erg van en ben helemaal kapot. Ik heb hier gewoon als een zwabber gepresteerd, bah, bah.” Ik moet uitlopen naar 4-0 of misschien wel 5-1, maar dat lukt niet en dan maak ik het mezelf onnodig moeilijk. Hij ging juist steeds beter spelen en het lukte me niet meer om hem pijn te doen.”

Gebrek aan zelfvertrouwen

Van Gerwen is aan een uitstekend jaar bezig, won al vijftien toernooien waaronder de Premier League Darts en was vorige maand nog uitmuntend op de World Cup of Darts en de European Tour in Hamburg. De afgelopen weken zakte zijn niveau weg tijdens de zware trip langs Las Vegas en Shanghai. “Het missen van dubbels, gebrek aan zelfvertrouwen, gewoon alles bij elkaar. Maar ik denk bovenal dat ik deze wedstrijd helemaal niet hoefde te verliezen.” De Zwaan gaat bij zijn debuut nu in de tweede ronde aanleggen tegen Adrian Lewis.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay