Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen geeft Cross een ongekende oorwassing

Michael van Gerwen Premier League Darts 2018 Dublin

Michael van Gerwen heeft op zeer overtuigende wijze weten af te rekenen met Rob Cross. Daardoor is de winst in de reguliere competitie van de Premier League Darts voor het zesde jaar op rij een feit. In de eerste legs miste Cross twee kansjes en kreeg daarna dreun op dreun. Met een gemiddelde van 111,57 walste Van Gerwen naar 7-2.

Foutjes Cross gelijk afgestraft

Van Gerwen wist gelijk te breken dankzij een 14-darter, nadat Cross vanaf 116 één dart op dubbel-18 miste. Ook in de tweede leg miste de wereldkampioen één dart op de dubbel. Na een 180’er vloog tops er nu niet in, waarop Van Gerwen de echte versnelling inzette. Met een 11-darter door een 76-finish was de nieuwe break een feit, gevolgd door zijn eerste 180’er en dubbel-16 voor de 12-darter: 0-4.

Finishes vallen er ook nog in

Cross kon in de vijfde leg eindelijk een keer juichen vanaf 78 en was daarmee in vijf beurten uit. Enige druk in de leg van Van Gerwen kon hij eigenlijk totaal niet zetten. De 144-finish van Mighty Mike was alweer goed voor de volgende 12-darter en 1-5. Het gemiddelde van de Nederlander zat ruim boven de 115 per beurt en hield de druk dan ook op Cross. Die hield zijn eigen leg wel weer in vijf beurten, maar de volgende 180’er van de Nederlander was goed voor 2-6. Cross was vervolgens weer niet in vijf beurten uit en kreeg met een bulls-eye 86-finish weer een break om zijn oren: 2-7.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts