Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen: “Geen revanchegevoelens van vorig jaar”

Michael van Gerwen komt voor het eerst naar Ahoy terwijl hij niet de koploper is in de Premier League Darts. Sinds hij de League is binnengekomen, heeft hij de reguliere competitie altijd winnend afgesloten. Nu staat hij twee punten achter op Rob Cross, maar zorgen maakt Mighty Mike zich niet.

Mag niet meer doorsijpelen

“Natuurlijk is het voor mij belangrijk om bovenaan te eindigen. Dat is voor mij een doel”, zo laat Van Gerwen weten aan RTL7Darts. Vorig jaar verloor hij twee keer in Ahoy, van zowel Peter Wright als Raymond van Barneveld. Die twee treft hij nu weer. “Ik heb geen revanchegevoelens ten opzichte van vorig jaar. Alle jongens komen we door het jaar heen vaak tegen en je verliest wel eens van ze. Tegen Peter Wright gooide ik niet eens zo slecht, daarin had ik wat pech. Dat heeft doorgesijpeld naar de dag erna tegen Van Barneveld en daar moet ik mezelf voor behoeden.”

Zonde als Barney zou degaderen

Woensdag wacht eerst Wright, van wie hij vorig jaar in de League zelfs twee keer verloor. “Wright is de laatste tijd niet in topvorm, maar het afgelopen weekend was het een stuk beter. Hij won wat wedstrijden en dat doet hem altijd goed. Aan mij om gewoon scherp te zijn en zo hard mogelijk pakken.” Een dag later wacht Barney, die in een degradatiestrijd is verwikkeld met Michael Smith. “Het zou zonde zijn als Van Barneveld zou degraderen. Tegelijkertijd moet je ook eerlijk constateren dat hij niet goed genoeg gepresteerd heeft. En Smith heeft een gruwelijk talent, maar hij krijgt op dit moment ook geen wedstrijd gewonnen. Raymond krijgt het heel zwaar, maar niets is onmogelijk. En hij heeft het voordeel dat hij nog in Ahoy mag spelen.”

Delen:

Meer over Premier League Darts