Connect with us

European Tour

Van Gerwen geklopt door foutloze Brown; Wattimena wel door

Michael van Gerwen European Tour Maastricht 2018

Michael van Gerwen is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Tour in Hildesheim. Na zijn sublieme prestaties in Ahoy ging het in Duitsland mis tegen Keegan Brown. De Engelsman was subliem met 6 uit 6 op de dubbels, waardoor Van Gerwen ondanks 108,1 per beurt eraf ging.

Eén kans gehad

In de openingsfase was Mighty Mike nog de baas met een 12-darter voor 2-1 en in de zesde leg kwam er de kans. Hij gooide een 180’er, maar miste tops voor een 82-finish. Met een 13-darter werd het nog 4-3, maar Brown was vervolgens niet meer te houden. Een 82-finish voor een 12-darter en een 88-finish voor de 11-darter betekende 4-5. In zijn eigen leg stond Brown na vier beurten op 92 en gooide ook nog eens dit uit voor 6 uit 6 op de dubbels.

Wattimena als enige door

In Hildesheim wist Wattimena als enige Nederlander de finaledag te bereiken. Hij had geen moeite met Steffen Siepmann en klopte de Duitser met 6-1. Mario Robbe miste een matchdart tegen James Wilson (5-6), waar Ron Meulenkamp met 4-6 er af ging tegen Rob Cross. Wattimena speelt in de derde ronde tegen Peter Wright.

European Tour 2: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour