Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen geveegd door Webster

Michael van Gerwen is op een pijnlijke wijze uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Mark Webster bleek met 5-0 te sterk voor Mighty Mike. Doordat de 19-jarige Brabander een dag eerder ook al met 5-1 verloor van Mervyn King, zit het televisietoernooi in Wolverhampton er voor hem alweer op. Van Gerwen was ondanks de ruime nederlaag absoluut niet kansloos.

De dubbels werkten alleen niet mee. De prestaties van de Nederlander komen niet overeen met zijn resultaten van de afgelopen weken. Hij won het non-ranking toernooi in Ierland en was ook vorige week in Leiden scherp. Vooral op de dubbels miste hij zowat geen enkele dart, maar dat was nu een heel ander verhaal. Webster had als Lakesidekampioen wat goed te maken, want de 25-jarige Welshman verloor gisteren zeer opvallend van de Noord-Ier Colin McGarry.

Hij begon dan ook zeer sterk met een 13- en 14-darter. Daarna kwamen er kansen voor Van Gerwen. Een finish in de derde leg werd door de Nederlander verprutst, door de enkele-12 te missen en in het vierde bedrijf miste hij zelfs zeven darts op de dubbel. Hierdoor bereikte Webster de onderbreking met een geflatteerde 4-0-voorsprong. Hij mocht de vijfde leg zelf beginnen en maakte de klus af via tops. Daarmee gooide hij vijf van de acht dubbels raak, waar het verschil werd gemaakt.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts