Connect with us

European Tour

Van Gerwen gooit negendarter en doorbreekt ‘de vloek’

Michael van Gerwen heeft in de tweede ronde van de European Tour in Hamburg een negendarter gegooid. Het was een bijzonder moment, want al vijf jaar lang wordt er op de European Tour gewacht op een perfecte leg. The Curse of Ross Smith is dan ook eindelijk doorbroken.

The Curse of Ross Smith

In Gibraltar werd voor het laatst een negendarter gegooid door Ross Smith, dat was alleen wel in 2013! Vijf jaar lang werden er partijen gegooid op de European Tour en in totaal is er in die periode ruim 22.000 legs gegooid. Toch lukte het maar niemand om een negendarter te produceren. Kansen waren er wel volop, met name dit kalenderjaar was het bijna niet voor mogelijk te houden hoeveel pijlen er op het ijzer van de dubbel eindigden. The Curse of Ross Smith begon dan ook een serieuze vloek te worden.

Van Gerwen doet het wel

Tegen Ryan Joyce gooide Van Gerwen echter wel de perfecte leg. Na een 180’er gooide hij nog eens twee keer triple-20. Ondanks dat er nog ruimte was voor een derde besloot hij alvast de switch te maken naar triple-19. Het pakte goed uit en wat volgde was een 144-finish. Daarmee liet de Nederlander zien dat hij ook na een aantal weken vakantie vieren gelijk weer in topvorm was. Hij won de partij ook met 6-2.

Delen:

Meer over European Tour