Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen grijpt nét naast dagzege door uitmuntende De Sousa

Michael van Gerwen Premier League Darts Liverpool 2019

Michael van Gerwen is opnieuw er net niet in geslaagd om deze week een dagzege te pakken. Maandag strandde Mighty Mike in de halve finale tegen Joe Cullen, nu kwam hij tot de finale. Daarin was José de Sousa net te sterk.

Twee sterke routes

Met zeer solide spel en gemiddeldes van boven de 100 per beurt vloog Van Gerwen door de dag heen. Zo won hij van Sean Fisher, Rusty-Jake Rodriguez, Luke Humphries, Chris Dobey, Ted Evetts en Gary Anderson. De Schot ging er in de halve finale zelfs met 7-2 vanaf door 106,2 per beurt van Mighty Mike. Ondertussen zette De Sousa een zelfde overtuigende dag neer met overwinningen op David Evans, Jamie Hughes, Rob Cross, Dimitri Van den Bergh en Gabriel Clemens.

Cruciale 108-finish

In de finale gaven de twee elkaar weinig toe. Pas in de achtste leg ontstond er een verschil van twee legs in het voordeel van de Portugees, die hij uit wist te breiden tot 7-4. Van Gerwen sloeg terug met twee solide legs in vijf beurten voor 7-6, maar de gelijkmaker bleef uit. Hij wist zelf geen hoge scores te noteren, waar De Sousa een 180’er noteerde. Terwijl Mighty Mike klaar stond op 86, gooide The Special One een 108-finish voor de 8-6-zege.

Ponden sprokkelen

Naast Van Gerwen was het een magere dag voor de Nederlanders. Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort haalden nog wel de derde ronde, waarmee ze weer belangrijke ponden wisten mee te pakken voor mogelijke plaatsing van de World Matchplay. De komende twee dagen worden er nog eens twee Players Championships gespeeld.

Delen:

More in Pro Tour