Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen gunt jarige Lennon slechts drie legs

Michael van Gerwen heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finale van de Players Championship Finals. De titelverdediger jaagt op vier op een rij en dat zal in de halve finale moeten gebeuren tegen Gary Anderson. Steve Lennon bleek in ieder geval geen enkel gevaar: 10-3.

Na het zingen snel een groot verschil

Lennon is vandaag 25 jaar geworden en de hele zaal in Minehead zong hem toe. Het zorgde voor een lach op het podium, gevolgd door een de sterkste start van Mighty Mike. Met een 63-finish was het 1-0, om drie pijlen te missen voor de snelle break. Die kwam er wel in de vierde leg met een 132-finish en tops om de eerste pauze in te gaan met een 4-1-voorsprong.

Comeback zelf om zeep geholpen

Aan het tweede bedrijf begon de Ier een stuk sterker te spelen en brak terug met een bulls-eye 124-finish. Gepruts op de dubbels zorgde er echter voor dat Van Gerwen gelijk de break voorsprong kon pakken (3-5). Een hele rommelige negende leg volgde, waarin Van Gerwen uiteindelijk met zijn twintigste pijl tops vond. Dat zette hij recht met een 180’er voor de 11-darter: 3-7. Lennon had de hoop opgegeven en met een 12-darter was het al 3-9. Zijn eigen leg bracht de beslissing.

Anderson is niet te houden

In de halve finale wacht net zoals vorige week in de Grand Slam of Darts Gary Anderson. De Schot was vanmiddag simpelweg niet te houden voor Jonny Clayton. De Welshman bood met name in de openingfase knap weer werk tot 3-3, daarna wist hij nog maar één leg te winnen (10-4). Een 150-finish voor de dubbele break was de definitieve tik. Anderson sloot af met vijf 180’ers, 10 uit 15 op de dubbels en een astronomisch gemiddelde van 110,02 per beurt.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals