Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen gunt Smith in Las Vegas geen leg

Michael van Gerwen is de U.S. Darts Masters 2018 uitmuntend begonnen. Tegen Jeff Smith was de Nederlander direct scherp en liep snel weg. De turbo ging er daarna vanaf, toch hoefde de titelverdediger geen leg af te staan. In de tweede ronde wacht James Wade, die een matchdart overleefde tegen Dan Lauby om het daarna af te maken met een 158-finish.

Turbo staat gelijk aan

Van Gerwen begon uitmuntend met gelijk twee 180’ers. De zevende dart verdween in single-5, met een 12-darter was de openingsleg binnen. Scorend liep hij ook in de tweede leg weg en brak met een 92-finish. Smith won donderdag het North American Championship en plaatste zich daarmee voor het tweede jaar op rij voor het PDC WK. De voormalig Lakeside-finalist kon Van Gerwen alleen niet bijhouden.

Geen leg afgestaan

Het werd 3-0, voor Mighty Mike voor het eerst een kans liet liggen. Dubbel-10 viel niet voor de 80-finish, alleen Smith profiteerde niet vanaf 58. De Canadees slaagde vervolgens ook niet vanaf 68. Van Gerwen maakte het bijna fraai af met een 133-finish, alleen dubbel-8 viel niet. Daarna was het wel klaar: 6-0. Mighty Mike sloot af met een gemiddelde van 101,33. Beter deden Rob Cross en Gary Anderson het. Cross kwam tot 105,73 tegen Ross Snook (6-1), Anderson haalde zelfs uit met een gemiddelde van 112,63 tegen DJ Sayre (6-1).

U.S. Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts