Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen gunt Whitlock geen leg; eindsprint Chisnall

Dave Chisnall World Matchplay 2

Michael van Gerwen heeft zonder een leg af te staan de halve finale van de World Series Finals bereikt. Simon Whitlock werd volledig aan de kant gezet en kon uiteindelijk zonder een leg achter zijn naam naar huis. In de halve finale wacht Dave Chisnall, die een knappe sprint inzette tegen Adrian Lewis.

Michael van Gerwen – Simon Whitlock 10-0

Op het European Darts Championship kreeg Whitlock vorige week een matchdart tegen de latere toernooiwinnaar, ditmaal liet Van Gerwen het niet zover komen. Met een 116-fnishwas het al 2-0, om met een 180’er de volgende break en een nieuwe maximale score met een 88-finish voor 4-0. Ook de vijfde bracht een 180’er en een 89-finish, om er met een 11-darter al 7-0 van te maken. In de tiende leg hoopte Whitlock om eindelijk een leg te kunnen pakken, maar door een 105-finish via single-19, triple-18 en dubbel-16 was de strijd al beslist.

Adrian Lewis – Dave Chisnall 6-10

In de eerste helft van de partij leek Adrian Lewis op weg naar de overwinning. Hij pakte een voorsprong van drie legs en hield dat vast tot 6-3. Vanaf dat moment zette Chisnall alleen de turbo aan. Een 180’er bracht hem de laatste leg voor de pauze, om heel snel voor 6-6 te tekenen. Lewis bleef eigenlijk op hetzelfde niveau spelen, waar Chisnall de triples steeds makkelijker vond. Een 180’er voor een 12-darter bracht hem de break en een 129-finish zorgde zelfs voor 6-9. De zestiende leg mocht Chizzy zelf beginnen en met een 110-finish was het beslist.

World Series Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts