Connect with us

European Tour

Van Gerwen herpakt zich met twintigste EuroTour-titel tegen Cross

Michael van Gerwen heeft het laatste event op de European Tour van dit jaar gewonnen. In Gottingen, waar een record aantal toeschouwers bij een toernooi in Duitsland aanwezig was, herpakte hij zich na zijn dramatisch verlopen World Grand Prix. Door de 6-4-zege op Rob Cross in de finale pakte hij alweer zijn twintigste titel op de European Tour.

Maar twee legs afgestaan in drie duels

Een maand geleden stonden de twee ook al tegenover elkaar in de European Tour-finale van Mannheim. Van Gerwen won toen met 6-3, nadat hij ook toen in de halve finale won van Simon Whitlock. The Wizard werd nu overklast met 6-1 en een gemiddelde van 110,39 per beurt van de Nederlander. Daarvoor moesten vandaag Stephen Bunting (6-1) en Joe Cullen (6-0) er ook al hardhandig aan geloven.

Caven levert nog meeste weerwerk

Cross kwam zaterdag nog het meest in gevaar tegen Jamie Caven. In de elfde leg gooide Cross een 180’er en een 116-finish voor de zege (6-5). Zondagmiddag moest Keegan Brown er met 6-2 aan geloven door een gemiddelde van 105,4, waarna Michael Smith (6-3) ook geen weerwerk kon leveren. Kim Huybrechts wachtte in de halve finale, nadat de Belg in Peter Wright had verslagen ondanks een gemiddelde van 110 van de Schot. Cross maakte echter iedere kans af en won overtuigend met 6-1.

Drie 100+ finishes

In de eindstrijd pakte Cross de openingsleg en dacht te mogen aanleggen voor de break. Daar dacht Mighty Mike anders over, want hij pakte de leg met een 160-finish. De Nederlander miste vervolgens zijn kansen om te breken, maar gooide wel een 68-finish voor 2-2. Cross kwam in de vijfde leg toch weer onder druk te staan. Voltage kreeg 96 niet weg en de nummer één van de wereld poetste 100 wel weg via tops-tops. Er kwam alleen geen sterke leg achteraan. Van Gerwen leek nog te ontsnappen, doordat Cross dubbel-18 niet vond voor de 150-finish. De Nederlander redde zich alleen niet vanaf 65 en zo was het toch weer gelijk: 3-3. De versnelling kwam daarop alsnog. Van Gerwen brak en knalde er een 150-finish in voor 3-5. Cross hield nog zijn eigen leg en probeerde het vanaf 167. Triple-19 viel erin, maar daarna was het gedaan. Vincent van der Voort, Jan Dekker en Jelle Klaasen haalden ook de finaledag, maar verloren in de derde ronde van Andy Boulton en Whitlock en Dave Chisnall.

European Tour 12: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour