Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen herstelt zwakke fase tegen Chisnall voor finale

Michael van Gerwen heeft voor het derde jaar op rij de finale bereikt van de World Grand Prix. Dat ging allerminst vanzelf tegen Dave Chisnall, want na een fantastische eerste set gaf hij de volgende twee sets zomaar uit handen. In de vierde set kwam er een vijfde leg, waarin hij een tiendarter gooide. Vanaf dat moment was Mighty Mike alsnog gevlogen voor de 4-2-zege met 99,37 per beurt.

Waanzinnig begin

Van Gerwen kwam ontzettend scherp uit de startblokken, om Chisnall gelijk te breken met een 101-finish voor een 12-darter. In zijn eigen leg stond hij na vier beurten alweer op 44, om dit keer een 14-darter te noteren. Chisnall werd nog niet volledig overrompeld, want hij ging in zijn eigen leg mee door te openen met 160 en 180. De zevende dart duwde hij vol de single-5 in, maar dubbel-18 was wel goed voor een 10-darter. Ook MvG bleek niet al te geïmponeerd en beukte er nog maar een 106-finish uit voor een 3-1-setwinst met 114,18 gemiddeld.

Mighty Mike geeft zomaar twee sets weg

Een 180’er en een 79-finish bracht Chisnall in de tweede set de break, maar die leverde hij gelijk weer in door zijn eigen leg met vier missers op de openingsdubbel te beginnen. Van Gerwen knalde er daarop een 72-finish in, om toch zijn eigen leg opnieuw in te leveren. In de vierde leg vond hij zelfs pas met zijn achtste dart de openingsdubbel, waardoor Chizzy alle tijd kreeg. Hij wist dit bijna nog te verprutsen, maar dubbel-5 vloog er uiteindelijk toch in. In de derde set leek Van Gerwen opnieuw weg te vliegen door een snelle break, om toch weer te worden teruggebroken door een 95-finish. De Nederlander miste nu zelfs tien pijlen op de dubbel, om vervolgens door scores van 180 en 171 toch nog vol de druk erop te zetten. Chisnall vond opnieuw dubbel-5 om toch zijn leg te behouden. Er leek een vijfde leg op komst, tot Van Gerwen nu ook op de dubbels aan het einde van de leg begon te missen. Vijf kansen liet hij liggen en zo kreeg Chizzy nog een set in zijn schoot geworpen.

Tiendarter als het echt moet

De vierde set was dus erg belangrijk geworden voor Van Gerwen en al helemaal doordat het naar een vijfde leg liep. Daarin begonnen beide darters met een 160-score, maar was het de Nederlander die wist door te drukken. Een tiendarter bracht hem de set en vervolgens trapte hij de versnelling vol in. Met een 180’er en dubbel-6 was de break gelijk binnen, om in zijn eigen leg zelfs twee 180’ers te gooien. Chizzy deed hetzelfde in de derde leg, om twee pijlen voor de leg te missen. Zo kon Van Gerwen met een 70-finish op voorsprong komen (3-2). Hij mocht de zesde set zelf beginnen, maar kreeg een 104-finish om zijn oren. Zelf kon hij 91 niet uitgooien en zo was het in de zesde set pardoes 0-2. Zijn eigen leg hield Van Gerwen wel en daarop bleek de druk te groot voor Chizzy. Hij duwde al zijn pijlen onder de triple en met een 96-finish was het 2-2. Dubbel-8 was vervolgens raak voor de finaleplek.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix