Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen houdt Barney af van vaarwel-sprookje

Michael van Gerwen heeft voor de tweede week op rij gewonnen op de World Series. Ditmaal was hij de beste in Nieuw-Zeeland en stond er zaterdag geen maat op Mighty Mike. Dat terwijl hij vrijdag nog vier matchdarts overleefde. Het verhaal was echter de finaleplaats van Raymond van Barneveld, zijn vijfde op de World Series. Winnen deed hij echter niet één keer.

Vijfde finale zonder succes

Waar Van Gerwen tot vandaag al dertien toernooien van de World Series (inclusief de Finals) won, stond Van Barneveld nog nooit met de beker in zijn handen. De twee stonden ook tegenover elkaar in de finale van het allereerste World Series-event in 2013 in Dubai. Van Barneveld stond daarna nog drie keer in de finale (Auckland twee keer en Perth), om in één finale in Auckland tegen Adrian Lewis matchdarts te missen. Een titel ontbrak nog altijd op zijn erelijst.

Vier sterke zeges

In de laatste kans kwam daar plotseling toch een nieuwe finale bij. Vrijdag had hij nog een laatste leg nodig om af te rekenen met Cody Harris, tegen Daryl Gurney en James Wade ging het eenvoudiger met 8-6 en 8-5. Beide duels speelde Barney vooral heel solide. Van Gerwen haalde de finale door een superpartij te spelen tegen Gary Anderson. Hij kwam op een 4-5-achterstand, om drie van de vier volgende legs af te raffelen met een 11-darter. Zo kwam hij uit op 106,33 per beurt. Rob Cross moest er in de halve finale aan geloven met liefst 8-3.

Barney laat kansen liggen

In de finale ging het in de openingslegs gelijk mis voor Van Barneveld. Hij kreeg twee pijlen om te breken vanaf 68, maar miste dubbel-4. In zijn eigen leg vloog dubbel-10 er niet in en zo kon Van Gerwen breken met een 64-finish. Dat was met de tweede 17-darter op rij en ook in de derde leg kreeg de nummer één van de wereld zes beurten de tijd. Barney verknoeide nog een kans door vanaf 80 zijn eerste pijl in de triple-1 te mikken. De 100-finish, voor weer een 17-darter, zorgde al voor 0-4. De eerste leg in vijf beurten (66-finish) was goed voor 0-5, wat Barney counterde met zijn eerste leg (1-5). Het bleek de enige leg te zijn, want Van Gerwen was nu in zijn ritme. Een 75-finish, een 14-darter en een 13-darter tot besluit zorgde voor 1-8. Zo wist Van Barneveld ook op zijn laatste World Series-event niet te winnen en resteert voor hem alleen nog de World Series Finals in Amsterdam.

New Zealand Darts Masters 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Series of Darts