Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen houdt met flitsend optreden druk op Cross

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze Peter Wright verslagen in de Premier League Darts. Rob Cross won eerder op de avond met 8-4 van Mensur Suljovic. Doordat Van Gerwen vervolgens overtuigend won staat hij nog altijd op één punt van Cross en zal op de slotavond bepaald worden wie er als nummer één de play-offs in gaan. Beide darters zijn wel zeker van die play-offs in de O2 Arena.

Iedere hoge finish is raak

Van Gerwen wist in de openingsfase gelijk het verschil te maken met finishes van 94-, 102- en 105. Het gemiddelde van de Nederlander lag al tegen de 120 per beurt, voor Wright met een 81-finish voor een 11-darter ook iets bij kon dragen aan de partij. Scorend werd Van Gerwen daarna iets minder, de dubbels waren fantastisch. Tops, dubbel-18 en dubbel-12 voor een 81-finish waren al goed voor 6-1.

Geen perfectie

De zevende poging op een dubbel ging er ook in voor Van Gerwen op dubbel-18 en zo was de zege al in het vizier. Die kon hij uitgooien met een 148-finish. Triple-18 vloog er twee keer in, alleen tops gooide MvG tegen het ijzer. Zo bleef perfectie uit, maar in de herkansing was dubbel-10 wel raak voor de 8-1-zege. Van Gerwen sloot de partij af met een gemiddelde van 110,85 per beurt, Wright was volslagen kansloos ondanks 102,29. Direct na afloop maakte Mighty Mike door middel van een schijnslag nog een knipoog naar het incident in de partij ervoor tussen Gurney en Price, Wright bleek wel in te zijn om het dolletje mee te doen.

Delen:

Meer over Premier League Darts