Connect with us

European Tour

Van Gerwen: “Ik ben geen robot, dit was hard werken”

Michael van Gerwen EuroTour 1 2019 Leverkusen

Michael van Gerwen domineert al jaren de European Tour en ook in 2019 wil hij daarmee verder. In Leverkusen won Mighty Mike direct het eerste toernooi. Daarvoor ontsnapte hij in de kwartfinale, gooide een negendarter in de halve finale en haalde het beste bij zichzelf naar boven in de finale. Rob Cross werd met 8-6 verslagen.

Top spelen om hem te verslaan

“Dit was een heel moeilijk toernooi”, gaf Van Gerwen na afloop toe op het podium. “Het is misschien niet iedereen opgevallen, maar Cross speelde het hele toernooi fantastisch. Ik moest top spelen en hem verslaan. Aan het einde was hij één leg ongelukkig en dat heb ik afgestraft.” Het was voor Van Gerwen dan ook niet zomaar dat hij even won en de cheque van 25.000 pond mee naar huis nam. “Ik ben geen robot, dit was gewoon hard werken.”

Willen elkaar pushen

Cross bleef wel weer met lege handen achter, waardoor hij als nummer twee van de wereld ondanks sterk spel maar zonder titels blijft zitten. Voltage won namelijk nog nooit een European Tour-event. “Ik voel me fantastisch en ik heb echt genoten van de finale. Dat in tegenstelling tot de Premier League waarin Van Gerwen onlangs heel ruim van me won. We willen elkaar pushen. Michael is de beste speler van de wereld en hij heeft weer laten zien dat dat niet zonder reden is.”

Delen:

Meer over European Tour